Veroordeeld

Veroordeeld

Veerle Hammerstein, Lauren Fabels / Corti Media & Podimo

In ‘Veroordeeld’ gaan podcastmaker Lauren Fabels en strafrechtadvocaat Veerle Hammerstein in gesprek met mensen die zijn veroordeeld voor een misdrijf.

Geen mooie praatjes of verweren, maar het eerlijke verhaal achter het plegen van een strafbaar feit. Waarom neemt iemand die ene verkeerde afslag in zijn of haar leven? Hoe is het om in het verdachtenbankje in de rechtszaal te zitten? En blijft het stempel ‘veroordeeld’ altijd aan je plakken, ook als je je straf hebt uitgezeten?

Het zijn de verhalen die Veerle Hammerstein als strafpleiter dagelijks van haar cliënten hoort. Nu ook voor jou te beluisteren.

We maken deze podcast omdat we de achtergrond van een strafbaar feit inzichtelijk willen maken. Daarbij willen wij graag benadrukken dat dit voor ons niets afdoet aan het leed dat bij slachtoffers of gedupeerden is veroorzaakt.


Over de makers:

Veerle Hammerstein is strafrechtadvocaat en partner bij Van Gessel Advocaten. Ze is sinds 2005 thuis in de rechtszaal en weet vaak met haar overtuigende pleidooien rechtbanken en hoven te verleiden om ‘het eens anders te doen’. Naast haar werk als advocaat is zij enige tijd actief geweest als rechter-plaatsvervanger. Veerle richt zich veelal op het commune strafrecht en dan met name de grotere geweldszaken.

Lauren Fabels is (misdaad)redacteur en podcastmaker. Ze bereidde de misdaaditems voor bij verschillende tv-talkshows waaronder M, Pauw en Op1. Nu is ze eindredacteur bij podcastbedrijf Corti Media, inhoudelijk verantwoordelijk voor o.a. de juridische podcast ‘Napleiten’.


 © Artwork: Petra Urban

Categorieën: Maatschappij en cultuur

Luister naar de laatste aflevering:

Het verschil tussen goed en fout had Lorenzo nooit geleerd: niet van zijn vader die drugs dealde, niet van zijn buurt waarin zwartwerken en een uitkering aanvragen het motto was. Als tiener stal hij fietsen, pleegde vernielingen en straatroven en bezat een vuurwapen. Daarvoor kreeg hij een taakstraf en een maand jeugddetentie. In 2008 moest Lorenzo opnieuw voor de kinderrechter verschijnen, onder andere vanwege loverboypraktijken. Hij kreeg een jaar jeugddetentie en een PIJ-maatregel (jeugd-tbs). Maar, nadat hij een jaar vast had gezeten, werd Lorenzo door het Gerechtshof van Arnhem vrijgesproken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 10 - #9: Lorenzo was een loverboy 
  Wed, 10 Jul 2024
 • 9 - #8: Jordi pleegde zeven gewapende overvallen 
  Wed, 03 Jul 2024
 • 8 - #7: Jurgen lichtte de Belastingdienst op voor 800.000 euro 
  Wed, 26 Jun 2024
 • 7 - #6: ‘Ayyoub’ beroofde een juwelier 
  Wed, 19 Jun 2024
 • 6 - #5: Oswaldo kreeg TBS voor poging doodslag 
  Wed, 12 Jun 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse maatschappij en cultuurpodcasts

Meer internationale maatschappij en cultuurpodcasts

Kies een categorie