De Zaak X

De Zaak X

AD

In de true crime podcast De Zaak X bespreken we met de misdaadverslaggevers van het AD iedere week een spraakmakende of juist minder bekende rechtszaak. Welke indruk maakte de verdachte in de rechtbank? Wat dreef deze verdachte tot zijn daad? Hoe is het nu met de slachtoffers? In elke aflevering hoor je direct welke straf de verdachte krijgt.

Categorieën: Maatschappij en cultuur

Luister naar de laatste aflevering:

Als je op je achttiende een bijbaantje hebt bij een supermarkt kun je lekker wat bijverdienen. Maar is het genoeg om een Mercedes te kopen? Een dure kleding van Louis Vuitton? En dure horloges? De 18-jarige Sara werkte bij de Jumbo en had deze dure spullen. In de rechtbank moest ze uitleggen hoe dát nou kan.

Volgens het OM drukte Sara tijdens haar werk stiekem Toto-loten af, waarmee op sportwedstrijden gegokt kan worden. Daarmee zou ze het bedrijf voor 172.000 euro opgelicht hebben. Toen het werd ontdekt, solliciteerde ze bij tankstation BP. Daar drukte ze volgens het OM pakjes sigaretten achterover.

Bij een inval in het huis van haar ouders, waar Sara toen woonde, werd merkkleding gevonden van onder meer Louis Vuitton. Ook lagen er dure horloges en werd een Mercedes A250 in beslag genomen. Hoe zij aan deze spullen kwam, moest Sara in de rechtbank vertellen.

Verslaggever Ard Schouten van AD Utrechts Nieuwsblad woonde de zaak bij. ,,Ze had merkartikelen die niet zo goed passen bij deze familie. Vader werkt in de fabriek, moeder is schoonmaakster, zelf werkt ze bij de Jumbo. Hoe kan je dan zulke spullen hebben?”

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Vorige afleveringen

 • 63 - Kassamedewerkster stal duizenden euro's van de Jumbo 
  Mon, 27 May 2024
 • 62 - Een affaire in de tbs-kliniek 
  Mon, 20 May 2024
 • 61 - Het horrorhuis van Ron 
  Mon, 13 May 2024
 • 60 - Anna (18) nam voor de laatste keer afscheid 
  Mon, 06 May 2024
 • 59 - Een huurmoordenaar voor de buurman 
  Mon, 29 Apr 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse maatschappij en cultuurpodcasts

Meer internationale maatschappij en cultuurpodcasts

Kies een categorie