Veldheren

Veldheren

Peter van Uhm, Mart de Kruif, Jos de Groot / Corti Media & WPG studio's

Veldheren is dé podcast waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif, beiden generaal buiten dienst, uitleggen hoe oorlog werkt. Onder leiding van journalist Jos de Groot kijken we door de ogen van twee van de belangrijkste militairen van Nederland naar de grootste oorlog op ons continent sinds 1945.

Luister je graag naar Veldheren? Kom dan ook vooral naar onze theatertour: 

11 Sep 24 - Theater De Lievekamp in Oss

4 Okt 24 - Theater Schouwburg in Hengelo

Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters of kijk op cortimedia.nl/live! Hopelijk zien we je daar!

Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/Veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen.


Luister ook naar Veldheren Historisch via podimo.nl/veldherenhistorisch

In Veldheren Historisch duikt generaal buiten dienst Mart de Kruif samen met zijn zoon Tom de Kruif (geschiedenisleraar), de geschiedenis in. 

De meest geniale, fascinerende of overschatte veldheren uit het verleden komen in deze podcast langs. Verder kijken vader en zoon De Kruif naar de meest legendarische veldslagen ooit gevoerd. De ene week een veldslag, de andere week een veldheer. Hoe dan ook, een mooi stukje militaire geschiedenis met ook altijd een link naar de wereld vandaag de dag.

Categorieën: Nieuws en politiek

Luister naar de laatste aflevering:

Komen de kernwapens uit de opslag en gaan ze op stand-by? Daarop zinspeelt NAVO-chef Jens Stoltenberg. Ondertussen valt Oekraïne Russische militaire doelen op de Krim aan, terwijl Rusland meerdere aanvallen uitvoert in de regio Donetsk. En dan was er dit weekend de vredesconferentie in Zwitserland, waar meer dan 80 landen aan meededen. De grote afwezigen: Rusland en China. En het Israëlische leger gaat tactische pauzes inlassen in Gaza, zodat hulpgoederen de bevolking daar beter kunnen bereiken. Netanyahu zou dit voorstel onaanvaardbaar hebben gevonden en hij ontsloeg ook nog eens zijn oorlogskabinet.  Dat en meer bespreekt Jos de Groot met generaals buiten dienst Peter van Uhm en Mart de Kruif.  Luister je graag naar Veldheren? Kom dan ook vooral naar onze theatertour:   11 Sep 24 - Theater De Lievekamp in Oss  4 Okt 24 - Theater Schouwburg in Hengelo Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters op kijk op cortimedia.nl/live. Hopelijk zien we je daar!  Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 65 - #63: Meer NAVO-kernwapens op ‘stand-by’? 
  Wed, 19 Jun 2024
 • 64 - #62: Is de Israëlische bevrijdingsactie van vier gijzelaars militair te verdedigen? 
  Wed, 12 Jun 2024
 • 63 - #61: Amerikaanse wapens raken doelen in Rusland 
  Thu, 06 Jun 2024
 • 62 - #60: De militaire logistiek van Rusland en Oekraïne 
  Thu, 30 May 2024
 • 61 - #59: Zelensky vraagt dringend om westerse straaljagers 
  Thu, 23 May 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Kies een categorie