Veldheren

Veldheren

Peter van Uhm, Mart de Kruif, Jos de Groot / Corti Media & WPG studio's

Veldheren is dé podcast waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif, beiden generaal buiten dienst, uitleggen hoe oorlog werkt. Onder leiding van journalist Jos de Groot kijken we door de ogen van twee van de belangrijkste militairen van Nederland naar de grootste oorlog op ons continent sinds 1945.

Luister je graag naar Veldheren? Kom dan vooral ook naar onze theatertour:

17 feb 24 - Theater De Kampanje in Den Helder

18 feb 24 - Theater Musis in Arnhem 

22 feb 24 - Oude Luxor in Rotterdam

25 feb 24 - DeLaMar Theater in Amsterdam

27 feb 24 - Markant Theater Maashorst in Uden

3 maa 24 - Chassé Theater in Breda

4 maa 24 - Theater Maaspoort in Venlo

8 maa 24 - Theater Kerkrade 

12 apr 24 - Theater De Bond in Oldenzaal

28 mei 24 - Theater de Stoep in Spijkenisse

Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters of kijk op cortimedia.nl/live! Hopelijk zien we je daar!

Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/Veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen.

Categorieën: Nieuws en politiek

Luister naar de laatste aflevering:

Deze week is het precies twee jaar geleden dat Russische troepen Oekraïne binnenvielen. Op de veiligheidsconferentie in München, waar westerse wereldleiders jaarlijks bijeenkomen, was het optimisme van een jaar geleden deze week ver te zoeken. Laten de val van de stad Avdiivka en de dood van de Russische oppositieleider Navalny zien dat Poetin voor niets en niemand terugschrikt? Dat bespreken generaals buiten dienst Mart de Kruif en Peter van Uhm deze week, onder leiding van journalist Jos de Groot.  Luister je graag naar Veldheren? Kom dan vooral ook naar onze theatertour: 22 feb 24 - Oude Luxor in Rotterdam 25 feb 24 - DeLaMar Theater in Amsterdam 27 feb 24 - Markant Theater Maashorst in Uden 3 maa 24 - Chassé Theater in Breda 4 maa 24 - Theater Maaspoort in Venlo 8 maa 24 - Theater Kerkrade  12 apr 24 - Theater De Bond in Oldenzaal 28 mei 24 - Theater de Stoep in Spijkenisse Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters of kijk op cortimedia.nl/live! Hopelijk zien we je daar! Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/Veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen. Vanaf vandaag kun je ook luisteren naar ‘Veldheren Historisch’ waar Mart met zijn zoon Tom de Kruif (geschiedenisleraar) veldheren en veldslagen uit het verleden bespreekt. Exclusief te beluisteren via Podimo. Heb je nog geen abonnement? Via podimo.nl/veldherenhistorisch luister je 60 dagen gratis!  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 48 - #46: Twee jaar oorlog: neemt Rusland het initiatief? 
  Thu, 22 Feb 2024
 • 47 - #45: De geheime operaties van Rusland 
  Thu, 08 Feb 2024
 • 46 - #44: Veroveren de Russen Avdiivka? 
  Thu, 01 Feb 2024
 • 45 - #43: Is Nederland voorbereid op oorlog? 
  Thu, 25 Jan 2024
 • 44 - #42: Grotere oorlog in Midden-Oosten dreigt 
  Thu, 18 Jan 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Kies een categorie