Veldheren

Veldheren

Peter van Uhm, Mart de Kruif, Jos de Groot / Corti Media & WPG studio's

Veldheren is dé podcast waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif, beiden generaal buiten dienst, uitleggen hoe oorlog werkt. Onder leiding van journalist Jos de Groot kijken we door de ogen van twee van de belangrijkste militairen van Nederland naar de grootste oorlog op ons continent sinds 1945.


Luister je graag naar Veldheren? Kom dan vooral ook naar onze theatertour!

3 november in Amsterdam, in theater de Meervaart

4 november in Baarn, in theater de Speeldoos

7 november in Delft, in theater de Veste

11 januari in Nieuwegein, in theater De Kom

16 januari in Waalwijk, in Theater de Leest 

Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters of kijk op cortimedia.nl/live! Hopelijk zien we je daar!

Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/Veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen.

Categorieën: Nieuws en politiek

Luister naar de laatste aflevering:

Oekraïne valt het hoofdkwartier van de Russische Zeevloot op de Krim aan. De Russische commandant zou daarbij zijn omgekomen, maar: hij dook deze week opeens weer op! En de situatie aan het zuidelijk front is ‘zeer veranderlijk’. Wat betekent dat precies voor de soldaten op de grond? En welke tactieken herkennen generaals buiten dienst Peter van Uhm en Mart de Kruif? Luister je graag naar Veldheren? Kom dan vooral ook naar onze theatertour! Bijvoorbeeld 30 september - dat is bijna! - in de Stadsschouwburg in Haarlem, op 3 november zijn we te zien in Amsterdam, in theater De Meervaart. 4 november staan we in theater de Speeldoos in Baarn, 7 november in theater de Veste in Delft en op 11 januari 2024 zijn we te vinden in Nieuwegein, in theater De Kom. Verwacht een militair college van Peter en Mart, vragen uit de zaal en bovenal: een inspirerende avond. Kaarten zijn nu te koop via de websites van de theaters of kijk op cortimedia.nl/live! Hopelijk zien we je daar! Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/Veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 30 - #28: Welke tactieken gebruiken Russische en Oekraïense soldaten? 
  Thu, 28 Sep 2023
 • 29 - #27: Vrouwen in oorlog 
  Thu, 21 Sep 2023
 • 28 - #26: Defensie in verkiezingsprogramma's: Peter en Mart geven commentaar 
  Thu, 14 Sep 2023
 • 27 - #25: Van Robotyne naar Verbove: zo plan je een militaire operatie 
  Thu, 07 Sep 2023
 • 26 - #24: Wat je moet weten over de strijd op de Zwarte Zee 
  Thu, 31 Aug 2023
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Kies een categorie