180 Graden

180 Graden

Achmea

We leven in een tijd van grote veranderingen. Of het nu gaat om ons mentale welzijn, het klimaat of de opkomst van technologie… het lijkt wel of echt alles in beweging is. En dat roept veel vragen op.

In de podcast 180 Graden gaat schrijver en podcastmaker Sharid Alles op zoek naar antwoorden om zo met een nieuw perspectief naar de maatschappelijke uitdagingen van vandaag te kijken.

Achmea zet zich elke dag opnieuw in voor het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken. Idealen zijn namelijk prachtig, maar woorden verliezen hun betekenis als je niks doet. Dus laten we met z’n allen wat minder praten en meer doen. Achmea is vast begonnen. Ga ergens voor en doe mee! 

Meer weten over hoe het is om te werken bij één van de grootste financiële dienstverleners van Nederland? Kijk dan hier.

Deze podcast is ontwikkeld in opdracht van Achmea, in samenwerking met XTR en audio agency Airborne. Meer weten over deze podcastreeks? Hier vind je alles over 180 Graden.


Categorieën: Zakelijk

Luister naar de laatste aflevering:

Dagelijks verschijnen er nieuwe en verbazingwekkende toepassingen die gebruik maken van artificial intelligence (AI). Het lijkt een grote impact te hebben op de toekomst, maar de vraag is op welke manier? En, belangrijker nog: moeten we daar eigenlijk wel blij mee zijn? Sharid Alles probeert door de bomen weer het bos te zien. Daarvoor gaat ze in gesprek met futurist Aragorn Meulendijk en AI-expert Marloes Plomp. Zij plaatsen de ontwikkelingen in perspectief en kijken daarbij naar de kansen en risico’s: hoe moeten we als maatschappij eigenlijk omgaan met technologie die zich zo razendsnel ontwikkelt?

Vorige afleveringen

 • 13 - Is de AI-revolutie een bedreiging of kans? 
  Thu, 16 May 2024
 • 12 - De ongeziene gevolgen van geluidsoverlast 
  Thu, 16 May 2024
 • 11 - Waarom hebben jongeren steeds meer schulden? 
  Thu, 16 May 2024
 • 10 - Wat is het beste medicijn tegen eenzaamheid? 
  Thu, 16 May 2024
 • 9 - Kun je de wereld redden met vegetarisch eten en havermelk drinken? 
  Thu, 16 May 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse zakelijkpodcasts

Meer internationale zakelijkpodcasts

Kies een categorie