Beleggen met Voorkennis

Beleggen met Voorkennis

Beleggers Belangen

Voorkennis is de podcast voor de zelfstandige belegger. Onder leiding van verschillende gespreksleiders werpen de beleggingsexperts van Beleggers Belangen wekelijks een blik op de financiële markten. Wat gaan de aandelenbeurzen doen, welke aandelen zijn nu interessant voor beleggers en waar moeten investeerders nog meer in beleggen? En waarin vooral niet?

Deze beleggerspodcast richt zich in eerste instantie op het aandelennieuws dat volgens onze beleggers de headlines had moeten halen. Deze wekelijkse blik op beleggen richt zich op: onderscheidende tips & tricks, kwalitatieve duiding van het laatste beleggers nieuws en waardevolle informatie voor jouw zoektocht naar een beter rendement.

Voorkennis kent veelal een vast stramien wat betreft invulling bestaande uit een terugblik en maximaal vier onderwerpen die dienen ter inspiratie voor beleggers om vervolgens hun eigen huiswerk mee te doen. In de terugblik bespreken de aanwezige beleggingsexperts het nieuws van de afgelopen week en zorgen zij uiteraard voor de nodige kritische interpretatie van wat dat nieuws precies voor de aandelen en beleggers betekent.

De vier hoofdonderwerpen dienen zoals gezegd ter inspiratie. De focus ligt hierbij op ontwikkelingen op de aandelenbeurzen die volgens onze experts nog niet de aandacht hebben gekregen die ze verdienen of op onderwerpen waarvan wij verwachten dat ze in de (nabije) toekomst het nieuws zullen gaan halen. Beleggen is immers anticiperen.

Onze beleggerspodcast krijgt naast invulling vanuit het financiële nieuws ook invulling vanuit de vele aandelen die wij volgen en de zeven beleggingsportefeuilles die wij beheren. Van dividendbeleggen tot kansrijke aandelentips, alles komt voorbij.

Categorieën: Zakelijk

Luister naar de laatste aflevering:

In een week waarin Nvidia Microsoft van de troon stootte als meest waardevolle bedrijf ter wereld en Citigroup voorspelde dat AI meer banen in het bankwezen zal kosten dan in welke andere sector dan ook, bespreken we in de podcast twee hoofonderwerpen.

We komen terug op het artikel over de afvalverwerkers dat Stephen ruim een jaar geleden voor Beleggers Belangen schreef. En we gaan in op de week waarin alles misging, dus de koersdalingen in een groot aantal instrumenten waarin Karel en Stephen beleggen.

Zoals altijd beginnen we met een uitgebreide terugblik op de afgelopen beursweek.

Tijdschema:

 • Terugblik | Vanaf begin
 • Afvalverwerkers | Vanaf 17:55
 • De week waarin alles misging | Vanaf 35:05

Shownotes:

Vorige afleveringen

 • 345 - De week waarin alles mis ging 
  Thu, 20 Jun 2024
 • 344 - Drie beleggingstips van een voetbalcoach 
  Thu, 13 Jun 2024
 • 343 - De beste dividendaandelen voor de toekomst 
  Thu, 06 Jun 2024
 • 342 - Bijkopen na het kwartaalseizoen en de South Park-indicator 
  Thu, 30 May 2024
 • 341 - Spectaculaire dividend stijgers en opvallende koersbewegingen 
  Thu, 23 May 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse zakelijkpodcasts

Meer internationale zakelijkpodcasts

Kies een categorie