Podcast Filosofie

Podcast Filosofie

Centre Erasme

Eén filosoof staat centraal. Eén hoofdgast, één side-kick en één presentator gaan over zijn of haar denken in gesprek. Dat is het simpele recept van de Podcast Filosofie van het Centre Erasme.

Categorieën: Onderwijs

Luister naar de laatste aflevering:

"Het vergt heel veel om te vechten terwijl je oorlog verafschuwt, te accepteren dat je alles kwijtraakt terwijl je liever gelukkig zou zijn, om vernietiging onder ogen te zien terwijl je het idee van een hogere beschaving koestert."

 

Dit najaar verschijnt Lettres à un ami allemand van Albert Camus voor de eerste keer in het Nederlands. Het werk wordt uitgebreid ingeleid door Bas Heijne, zoals hij dat eerder deed bij heruitgave van Menno ter Braaks Het nationaalsocialisme als rancuneleer en George Orwells Over nationalisme

 

De vertaling is van de hand van Jozef Waanders.

 

Vrijdag 27 september nemen we daarom een bijzondere aflevering op van onze podcast over dit sleutelwerk van Camus. Ik ga in gesprek met Jozef en Bas Heijne, in de Marnix Zaal van DUMS aan het Domplein in Utrecht.


En jij kan daarbij zijn. 

 

Meld je nu aan via www.centre-erasme.nl/event. Voor slechts 5 euro krijg je een prachtig programma en een lekker drankje. Ben je lid van petje-af dan hoef je dat uiteraard niet te betalen.

 

Aanmelden kan vanaf nu. We zien er – na de feestelijke edities van de vorige twee jaren – weer naar uit je te begroeten!

Vorige afleveringen

 • 123 - Kom naar ons live-event met Bas Heijne (27 september in Utrecht) 
  Mon, 08 Jul 2024
 • 122 - Byung-Chul Han 
  Thu, 30 May 2024
 • 121 - John Locke 
  Thu, 16 May 2024
 • 120 - Jacques Ellul 
  Thu, 02 May 2024
 • 119 - Pierre Bayle 
  Thu, 18 Apr 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse onderwijspodcasts

Meer internationale onderwijspodcasts

Kies een categorie