De Universiteit van Nederland Podcast

De Universiteit van Nederland Podcast

Universiteit van Nederland

De beste wetenschappers geven antwoord op spraakmakende vragen. Zo leer je in colleges van 15 minuutjes waarom muggen altijd jou moeten hebben en hoe robots ons leven redden. Van donkere materie tot verliefdheid bij dieren: alles komt voorbij!

Deze podcast heeft een Creative Commons-licentie (CC BY). Deel onze podcast dus zo veel als je wil, maar vergeet onze naam zeker niet te vermelden.

Categorieën: Onderwijs

Luister naar de laatste aflevering:

De onder- en bovenwereld komen steeds dichter bij elkaar. Zo gebruiken criminelen steeds vaker “gewone burgers” voor het bereiken van hun doelen. Hoe dit precies zit, vertelt criminoloog Emile Kolthoff (Open Universiteit) in deze aflevering. ☎️Heb jij een vraag voor een wetenschapper? Laat een voicebericht achter op onze Vriend van de Show-pagina! 👫Word Vriend van de Show! Voor maar 2,50 per maand kun je ons al steunen. Met jouw hulp kunnen wij twee keer per week een podcastaflevering blijven uitbrengen, zodat iedereen kan blijven leren van de leukste wetenschappers van Nederland. Dus waar wacht je nog op: word lid van de nieuwsgierigste vriendengroep van Nederland. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 425 - 412. Hoe weet je of je buren geen drugsdealers zijn? 
  Wed, 25 May 2022
 • 424 - 411. Waarom zou je geen onderzoek mogen doen met embryo’s die toch niet meer gebruikt worden? 
  Sun, 22 May 2022
 • 423 - 410. Kun je in je eentje de wereld redden? 
  Wed, 18 May 2022
 • 422 - 409. Wat is autisme? 
  Sun, 15 May 2022
 • 421 - 408. Bladluizen planten zich in hun eentje voort, waarom doen wij dat eigenlijk niet? 
  Wed, 11 May 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse %(onderwijs)spodcasts

Meer internationale onderwijspodcasts

Kies een categorie