Beurs | BNR

Beurs | BNR

BNR Nieuwsradio

Elke werkdag hoor je het belangrijkste en opvallendste beursnieuws. Van Tesla tot TomTom en van recessie tot reorganisatie. Het nieuws van vandaag, dat jou morgen verder brengt. BNR Beurs: voor de slimme belegger.

Luister naar de laatste aflevering:

Zien aandeelhouders van Viaplay óóit nog hun geld terug? Het streamingbedrijf stelde de publicatie van de cijfers meerdere keren uit en presenteert nu eindelijk een reddingsplan om uit de ellende te komen. Kijk je naar de beurskoers dan lijkt Viaplay zijn laatste race te hebben gereden. Viaplay betaalt zich scheel aan Formule 1-rechten en ziet ondertussen z'n klanten vertrekken.

Ook Alibaba verliest zijn sterrenstatus. Even was het bedrijf niet langer de meest waardevolle online winkel van China. Concurrent PDD Holdings, moeder van Temu - beter bekend als AliExpress 2.0 - schiet de oudere broer voorbij. 

Shein, die andere Chinese modereus, wil ook een plekje op de beurs. Liefst in New York. Het bedrijf hoopt 90 miljard dollar waard te zijn.

Bij Shein, Temu en Alibaba kun je terecht voor goedkope meuk. Bij Tesla moet je flink de portemonnee trekken. De nieuwe Cybertruck blijkt niet 40.000, maar 60.000 dollar te gaan kosten.  

Tot slot werd er deze week afscheid genomen. Van Charlie Munger, de beste vriend van de beste belegger op aarde. Van Peter Wennink, die in april stopt als topman van ASML. En van gedupeerde klanten. Verzekeraar ASR schikt voor 300 miljoen in de woekerpolis-affaire. 

 

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Vorige afleveringen

 • 732 - Beursweek | Viaplay crasht. Hoeveel Netflix-killers blijven over? 
  Fri, 01 Dec 2023
 • 731 - ASML in Franse handen. Kan nieuwe baas aandeel nogmaals vertienvoudigen? 
  Thu, 30 Nov 2023
 • 730 - Het brein van Warren Buffett is dood 
  Wed, 29 Nov 2023
 • 729 - Chinese modereus Shein is 'fout', maar natte droom van beleggers 
  Tue, 28 Nov 2023
 • 728 - Opgelet! S&P500 gaat record breken: meedoen of wegwezen? 
  Mon, 27 Nov 2023
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Meer BNR Nieuws Radio Podcasts

Kies een categorie