BeursTalk

BeursTalk

Rob Jansen

Beurs Talk is dé podcast over beleggen, wekelijks gepresenteerd door Rob Jansen, oud BNR beurs presentator.Voor de belegger die verstandig, dus gespreid en voor de langere termijn belegt, is er Beurs Talk. Elke week delen twee experts hun visie op de financiële markten, de economie, en wat dat betekent voor beleggers. In Beurs Talk hoor je welke aandelen, obligaties, ETF’s en vastgoedfondsen aantrekkelijk zijn en welke je juist moet mijden. En natuurlijk geven de experts wekelijks hun gouden beleggingstip.

Categorieën: Nieuws en politiek

Luister naar de laatste aflevering:

KPN en Shell zijn tot nu toe de enige stijgers in de AEX vanaf begin dit jaar, met een plus van respectievelijk 23,6 en 25,9 procent. Op het eerste gezicht dus opmerkelijk dat Martine Hafkamp (Fintessa Vermogensbeheer) en Ralph Wessels (ABN Amro) beide niet enthousiast zijn over KPN. "De kans dat KPN tegen een forse premie wordt overgenomen is klein. Het bedrijf heeft een sterke beschermingsconstructie", constateert Ralph. Martine is ook voorzichtig. "KPN loopt voorop met de uitrol van glasvezel ten opzichte van Europese concurrenten." Ze zou dan eerder in een telecombedrijf stappen dat die groei nog voor zich heeft.

Over de kans op een recessie lopen hun meningen iets meer uiteen. "Ik denk dat een recessie eigenlijk onvermijdelijk is", aldus Martine, eraan toevoegend dat dat geen ramp hoeft te zijn. Ralph is minder zeker dat die recessie er komt, al schat hij de kans nog altijd op 30 tot 40 procent. "Amerikaanse banken verwachten een recessie over 12 tot 18 maanden. Dat is wel erg ver vooruit."

In deze aflevering o.a. ook aandacht voor aannemer BAM, dat de grootste tegenvallers op bouwprojecten achter zich heeft. Kopen of niet?  Ook komt de vraag aan de orde waarom FlowTraders het zo matig doet op de beurs, terwijl de koersen sterk zijn gedaald. Doorgaans profiteert FlowTraders sterk van dat tumult. Natuurlijk geven de beide experts ook hun tip. Martine gaat voor een Finse parel die voorop loopt in verduurzaming, Ralph raadt een Amerikaanse tech-gigant aan. Geniet van de podcast!

Om je aan te melden voor de nieuwsbrief ga je naar www.beurstalk.com!

Vorige afleveringen

 • 84 - Aandeel KPN is een topper in de AEX 
  Fri, 24 Jun 2022
 • 83 - Tegen welke prijs verkoopt de Staat ABN Amro? 
  Fri, 17 Jun 2022
 • 82 - Genoeg alternatieven voor aandeel Philips 
  Fri, 10 Jun 2022
 • 81 - De fusie van DSM en Firmenich is goed voor beleggers 
  Fri, 03 Jun 2022
 • 80 - 'Het ergste voor beleggers is achter de rug' 
  Fri, 27 May 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse %(nieuws en politiek)spodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Kies een categorie