Veldheren Historisch

Veldheren Historisch

Mart de Kruif, Tom de Kruif / Corti Media

In de podcast Veldheren behandelt generaal buiten dienst Mart de Kruif actualiteiten op het slagveld, in Veldheren Historisch duikt hij, samen met zijn zoon Tom de Kruif (geschiedenisleraar), de geschiedenis in. 

De meest geniale, fascinerende of overschatte veldheren uit het verleden komen in deze podcast langs. Verder kijken vader en zoon De Kruif naar de meest legendarische veldslagen ooit gevoerd. De ene week een veldslag, de andere week een veldheer. Hoe dan ook, een mooi stukje militaire geschiedenis met ook altijd een link naar de wereld vandaag de dag.

Over de makers:

Mart de Kruif (65) is voormalig luitenant-generaal in de Koninklijke Landmacht. Van 2011 tot en met 2016 was hij Commandant Landstrijdkrachten. De Kruif was tussen 2007 en 2008 een jaar lang verantwoordelijk voor zo’n 45.000 NAVO-militairen tijdens de missie in Afghanistan. Hierover schreef hij het boek ‘Zandhappen’ (2018).

Tom de Kruif (36) is docent geschiedenis aan het Rijnlands Lyceum in Sassenheim. In 2017 werd hij uitgeroepen tot Geschiedenisleraar van het jaar.

Iedere donderdag een nieuwe veldslag of veldheer - exclusief bij Podimo.

Luister nu de eerste 60 dagen gratis via podimo.nl/veldherenhistorisch

Categorieën: Onderwijs

Luister naar de laatste aflevering:

Iedere donderdag een nieuwe veldslag of veldheer - exclusief bij Podimo. Luister nu de eerste 60 dagen gratis via podimo.nl/veldherenhistorisch Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

  • 1 - Veldheren Historisch 
    Mon, 04 Mar 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse onderwijspodcasts

Meer internationale onderwijspodcasts

Kies een categorie