Het Digitale Front

Het Digitale Front

Dave Maasland, Harm Teunis / Corti Media

De wereld van cyberaanvallen en digitale dreiging blijft voor veel mensen onzichtbaar. Dat is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk, want de gevolgen hiervan zijn iedere dag merkbaar. Ook in jouw leven.

Ondernemer Dave Maasland en techjournalist Harm Teunis bespreken daarom in de podcast Het Digitale Front wekelijks de actualiteit op het gebied van cyber, spionage, online diefstal en sabotage: de digitale component van de oorlog in Oekraïne, hoe de huidige geopolitieke spanningen worden uitgevochten in het online domein en de gevolgen hiervan voor jouw (digitale) veiligheid vandaag en morgen. 

Door hun kennis, connecties en ervaring zijn Dave en Harm in staat het verhaal áchter het nieuws te vertellen. Verhalen die je elders niet hoort. 

Voor iedereen die de huidige wereld door een digitale bril wil bekijken en beter wil begrijpen.

Welkom aan Het Digitale Front!


Over de makers:

Dave Maasland 

Dave Maasland (1990) is CEO bij ESET Nederland; één van de grootste IT-Security bedrijven van Nederland en een merk dat wereldwijd wordt vertegenwoordigd. Vanuit zijn vakgebied cybersecurity spreekt hij over de risico’s, maar vooral mogelijkheden die de digitale wereld biedt. Met zijn passie voor IT en technologie wil hij mensen enthousiasmeren en angst door onwetendheid wegnemen. Wegens zijn heldere uitleg en onuitputtelijke cyberkennis is hij een graag geziene gast bij programma’s op radio en tv om uitleg te geven bij nieuws over cyberaanvallen en cyberveiligheidsverhalen te duiden. 


Harm Teunis

Harm Teunis (1982) is techjournalist bij RTL Z en RTL Nieuws. Hij heeft lange ervaring bij diverse nieuwsmedia, waaronder BNR, NU.nl en heeft zich bij RTL Z ontwikkeld tot een veelzijdig expert op het gebied van technologie en de impact ervan op de maatschappij. Harm heeft zich gespecialiseerd in het onderwerp cybersecurity. Hij maakt complexe onderwerpen begrijpelijk door middel van heldere uitlegvideo's. 


Samen bedachten Dave en Harm het eerste Nederlandse televisieprogramma over cyberveiligheid; de RTL Z Cybersessies.

Het Digitale Front is een productie van Corti Media, mede mogelijk gemaakt door Bizway

Categorieën: Nieuws en politiek

Luister naar de laatste aflevering:

Onwaarheden over de lentekriebelscampagne en valse beschuldigingen over het neerhalen van vlucht MH17: online trollenlegers verspreiden aan de lopende band desinformatie. Hoe gaan ze te werk en zijn ze uit te bannen?  Deze week is Robert van der Noordaa te gast. Zijn bedrijf Trollrensics spoort online trollenlegers op. -De Kwis -Lentekriebels -MH17 -Cybertip Robert van der Noordaa  -Cybertip Dave Maasland -Cybertip Harm Teunis  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 29 - #27: Hoe spoor je een online trollenleger op? (Robert van der Noordaa) 
  Fri, 07 Jun 2024
 • 28 - #26: Saboteren van Europese energienetwerken is prioriteit voor Rusland" (Paul Ducheine) 
  Fri, 31 May 2024
 • 27 - #25: Hoe AI de afstand tussen burger en politiek verkleint (Ellen Mok) 
  Fri, 24 May 2024
 • 26 - #24: 'Nederland heeft de rol van specialist in een wereldwijde Cyberoorlog' 
  Fri, 17 May 2024
 • 25 - #23: Worden politici overbodig door AI? 
  Fri, 10 May 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Kies een categorie