Platte Grond

Platte Grond

Platte Grond

Platte Grond is een nieuwe podcast serie over pioniers, architecten en andere cowboys. Over plannen voor de toekomst, torenhoge ambities en over het spoor soms volledig bijster zijn.

Categorieën: Kunst

Luister naar de laatste aflevering:

De maker van dit verhaal, Michiel van Poelgeest, slaat op een ochtend de krant open en leest een interview met Vinex-vader Hans Leeflang, waarin hij pleit voor een nieuw masterplan voor Nederland, om het nijpende woningtekort op te lossen. Onder andere. Leeflang’s oproep raakt een gevoelige snaar. Want: een miljoen woningen…hoe dan? De regie lijkt te ontbreken. Het ‘grotere verhaal’ eveneens. Maar Vinex, dát willen we toch niet nog een keer?

Wat dan wel? De ooit zo ‘gewone’ woonwens van een eigen huis, met een achtertuin, in een fijne buurt, staat voor veel Nederlanders onder druk. Er is gewoon te weinig aanbod. Alle vinex kritiek ten spijt is er een ding dat je niet kunt zeggen over Vinex woningen: dat ze niet zijn gebouwd. Ze staan er. En je kunt er (fijn) in wonen, vertellen ook de trotse Leidsche Rijners Jelte en Tynke. Alhoewel ze soms nog last hebben van Vinexschaamte. Is Vinex dan misschien toch de oplossing voor al onze problemen?

Maker: Michiel van Poelgeest
Host: Nienke de la Rive Box
Muziek: Michiel van Poelgeest
Audio mix: Faboem
Producent: Klaenk

Platte Grond ontvangt subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
Voor meer informatie: bezoek de website van Platte Grond.

Vorige afleveringen

 • 18 - De Vinex Paradox 
  Mon, 12 Jul 2021
 • 17 - #15: Dadererfgoed te koop 
  Mon, 28 Jun 2021
 • 16 - #14: Neofobie 
  Mon, 14 Jun 2021
 • 15 - #13: Overal Obstakels 
  Mon, 31 May 2021
 • 14 - #12: Een Huis zoals Ik (Malaparte) 
  Mon, 29 Mar 2021
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse kunstpodcasts

Meer internationale kunstpodcasts

Kies een categorie