De Dienst

De Dienst

AIVD

De Dienst is een podcastserie van en over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Liesbeth Rasker kruipt in de huid van een nieuwe medewerker van de AIVD. Ze doorloopt in de podcastserie de basistraining die iedere inlichtingenofficier volgt. Liesbeth doet onderzoek naar een dreiging en ontmoet haar nieuwe collega’s. Iedere collega brengt haar een stap verder in het onderzoek.

De AIVD ontwikkelde deze podcast om een goed beeld te geven van wat werken bij de dienst inhoudt. In de podcast kan iedereen meeluisteren met het werk van de AIVD. 

Na seizoen 1 (De Dienst) zijn er nog 2 seizoenen uitgebracht. Seizoen 2 heet 'Positron' en gaat over een cyberaanval. Seizoen 3 heet 'SCUBADIVE' en gaat over contraproliferatie.

Dit zijn fictieve verhalen. Alle overeenkomsten met bestaande mensen of organisaties berusten op toeval.

Categorieën: Overheid en organisaties

Luister naar de laatste aflevering:

Thomas introduceert Liesbeth in de wereld van chemische, biologische en nucleaire massavernietigingswapens. En er dient zich een nieuwe zaak aan. Een schimmige Libanese tussenhandelaar aast op gevoelige technologie van een Nederlands bedrijf in Dordrecht. Is die verwervingspoging bedoeld voor civiel of militair gebruik? Loos alarm of alarmfase 1? Voor Liesbeth is het de start van een nieuw onderzoek.

De Dienst: Operatie SCUBADIVE is een podcast van de AIVD en MIVD. De podcast is gemaakt door Het Podcast Kantoor in samenwerking met WerkMerk. De presentatie is in handen van Liesbeth Rasker. De muziek is van Tobias Hoffmann. Operatie SCUBADIVE is een fictief verhaal. Alle overeenkomsten met bestaande personen, entiteiten of gebeurtenissen berusten op toeval.

Vorige afleveringen

 • 26 - SCUBADIVE afl. 1: De wereld van massavernietigingswapens 
  Tue, 06 Feb 2024
 • 25 - SCUBADIVE afl.2: Mosterdgas in een kelderbox 
  Tue, 06 Feb 2024
 • 24 - SCUBADIVE afl. 3: Naar buiten 
  Tue, 06 Feb 2024
 • 23 - SCUBADIVE afl. 4: Track & trace 
  Tue, 06 Feb 2024
 • 22 - SCUBADIVE afl. 5: Voetstappen in de sneeuw 
  Tue, 06 Feb 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse overheid en organisatiespodcasts

Meer internationale overheid en organisatiespodcasts

Kies een categorie