De Dienst

De Dienst

AIVD

De Dienst is een zesdelige podcastserie van en over de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Liesbeth Rasker kruipt in de huid van een nieuwe medewerker van de AIVD. Ze doorloopt in de podcast de basistraining die iedere inlichtingenofficier volgt. Liesbeth doet onderzoek naar een terroristische dreiging en ontmoet haar nieuwe collega’s. Iedere collega brengt haar een stap verder in het onderzoek.

De AIVD ontwikkelde deze podcast om een goed beeld te geven van wat werken bij de dienst inhoudt. In de podcast kan iedereen meeluisteren met het werk van de AIVD. Elke maandag een nieuwe aflevering.


Dit is een fictief verhaal. Alle overeenkomsten met bestaande mensen of organisaties berusten op toeval.

Categorieën: Overheid en organisaties

Luister naar de laatste aflevering:

Fanneke legt uit hoe het internationale speelveld in elkaar zit en hoe Nederland samenwerkt met Europese partners. De aanvallers blijken zich niet te hebben beperkt tot Nederlandse slachtoffers. In deze laatste aflevering van het tweede seizoen overlegt Liesbeth met Anouk wat ze nu nog kan doen.

Wil jij meekijken? Kijk op: www.operatiepositron.nl.

De Dienst is een podcast van de AIVD. De Dienst is tot stand gekomen in samenwerking met WerkMerk en Het Podcast Kantoor. De presentatie is in handen van Liesbeth Rasker.

Operatie Positron is een fictief verhaal. Alle overeenkomsten met bestaande personen of gebeurtenissen berusten op toeval.

Vorige afleveringen

 • 20 - Positron afl 6: The control panel 
  Tue, 15 Mar 2022
 • 19 - Positron afl 5: Patatje troep 
  Tue, 08 Mar 2022
 • 18 - Positron afl 4: Geflipte bits 
  Tue, 01 Mar 2022
 • 17 - Positron afl 3: Nerden tot een uurtje of vier 
  Tue, 22 Feb 2022
 • 16 - Positron afl 1: Welkom in Cyberspace 
  Tue, 15 Feb 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse %(overheid en organisaties)spodcasts

Meer internationale overheid en organisatiespodcasts

Kies een categorie