Verrukkelijke Wetenschap

Verrukkelijke Wetenschap

Daan & Merlijn Schneiders / Corti Media

Verrukkelijke Wetenschap is een wekelijkse podcast gepresenteerd door Daan en Merlijn Schneiders (broer en zus!). Eindelijk een podcast voor iedereen die ooit een keer 'Waarom?!' heeft geroepen. Op een enthousiaste, geestige en vooral kundige wijze maken Daan en Merlijn de wetenschap voor iedereen interessant, relevant en begrijpelijk.

Zoals ze zelf zeggen: “De luisteraar moet na elke aflevering lachend iets hebben geleerd.”

Wiskundige en journalist Daan Schneiders kan met zijn enthousiasme en deskundigheid ieder wetenschappelijk onderwerp boeiend overbrengen. Zijn zus Merlijn is journalist en heeft, naast haar eindeloze nieuwsgierigheid, geen wetenschappelijke achtergrond. Het perfecte duo!

Elke week bespreken Daan en Merlijn een onderwerp met een expert. De wekelijkse gast vertelt duidelijk en begrijpelijk de relevantie van het onderwerp.

Luister naar de laatste aflevering:

In deze aflevering onderzoeken we samen met taaldeskundige Suzanne Aalberse hoe snel onze taal verandert. Kunnen we het Nederlands uit 1500 nog verstaan? En wie bepaalt de regels van onze taal eigenlijk? Ook wordt duidelijk dat taal status en macht geeft en dat 'hun hebben' eigenlijk helemaal niet fout is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 39 - #38: Hoe ontwikkelt taal zich? 
  Thu, 23 Mar 2023
 • 38 - #37: De Hyperloop 
  Thu, 09 Mar 2023
 • 37 - #36: Forensische Opsporing 
  Thu, 23 Feb 2023
 • 36 - #35: Hoe giftig is Nederland? 
  Thu, 09 Feb 2023
 • 35 - #34: Wat zijn zwaartekrachtgolven? 
  Thu, 26 Jan 2023
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse wetenschap en geneeskundepodcasts

Meer internationale wetenschap en geneeskundepodcasts

Kies een categorie