Verrukkelijke Wetenschap

Verrukkelijke Wetenschap

Daan & Merlijn Schneiders / Corti Media

Verrukkelijke Wetenschap is een wekelijkse podcast gepresenteerd door Daan en Merlijn Schneiders (broer en zus!). Eindelijk een podcast voor iedereen die ooit een keer 'Waarom?!' heeft geroepen. Op een enthousiaste, geestige en vooral kundige wijze maken Daan en Merlijn de wetenschap voor iedereen interessant, relevant en begrijpelijk.

Zoals ze zelf zeggen: “De luisteraar moet na elke aflevering lachend iets hebben geleerd.”

Wiskundige en journalist Daan Schneiders kan met zijn enthousiasme en deskundigheid ieder wetenschappelijk onderwerp boeiend overbrengen. Zijn zus Merlijn is journalist en heeft, naast haar eindeloze nieuwsgierigheid, geen wetenschappelijke achtergrond. Het perfecte duo!

Elke week bespreken Daan en Merlijn een onderwerp met een expert. De wekelijkse gast vertelt duidelijk en begrijpelijk de relevantie van het onderwerp.

Luister naar de laatste aflevering:

Bestaat vrije wil eigenlijk? Neurowetenschapper Victor Lamme zegt van niet! Volgens hem worden al onze keuzes bepaald door onze genen en door wat we hebben meegemaakt. We kiezen volgens Victor bijvoorbeeld niet zélf ons werk, geloof of partner. Onze hersenen beredeneren pas achteraf waarom we een bepaalde keuze gemaakt hebben.. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 29 - #28: Bestaat vrije wil? 
  Thu, 24 Nov 2022
 • 28 - #27: Kun je eeuwig leven door jezelf in te vriezen? 
  Thu, 17 Nov 2022
 • 27 - #26: Kunnen we wonen in de ruimte? 
  Thu, 10 Nov 2022
 • 26 - #25: Waarom is water zo bijzonder? 
  Thu, 03 Nov 2022
 • 25 - #24: Wat is donkere materie? 
  Thu, 27 Oct 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse %(wetenschap en geneeskunde)spodcasts

Meer internationale wetenschap en geneeskundepodcasts

Kies een categorie