Pim - Twintig jaar na de moord

Pim - Twintig jaar na de moord

NRC

Twintig jaar geleden werd Pim Fortuyn vermoord. Het was de eerste politieke moord in ruim drie eeuwen en die zette Nederland volledig op zijn kop. De razendsnelle opkomst van Pim Fortuyn, én de zijn gewelddadige dood, maakten een einde aan een periode van ogenschijnlijke rust.

Guus Valk, chef politiek van NRC, deed als beginnend redacteur verslag van de Fortuyn-revolte. In de zesdelige podcast Pim onderzoekt hij de erfenis van die beladen tijd. Wat dreef Fortuyn? Waarom raakte de zittende macht in paniek? Wat was de rol van de media? In gesprekken met vrienden, familieleden en politieke tegenstanders probeert hij die vragen te beantwoorden, en achterhaalt hij hoe Fortuyn de Nederlandse politiek en samenleving tot vandaag beïnvloedt.

Categorieën: Onderwijs

Luister naar de laatste aflevering:

Ook de laatste aflevering van Pim is alleen nog te vinden zijn op nrc.nl en in de NRC Audio app. Je hebt daar geen abonnement voor nodig en het is gratis, dus download snel de app als je deze nog niet hebt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

 • 7 - Luister nu Aflevering 6: De geest van Pim 
  Fri, 20 May 2022
 • 6 - Luister nu Aflevering 5: Op zoek naar de échte dader 
  Fri, 13 May 2022
 • 5 - Luister nu Aflevering 4: Hetze 
  Fri, 06 May 2022
 • 4 - Aflevering 3: De wet van het hondje 
  Fri, 29 Apr 2022
 • 3 - Aflevering 2 - Daar komen de wrekers 
  Fri, 22 Apr 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse %(onderwijs)spodcasts

Meer internationale onderwijspodcasts

Kies een categorie