We kunnen eten

We kunnen eten

Sparkbird Productions

Eindelijk een kook podcast! Hehe. En dan niet waar er over eten gepraat wordt, maar waar daadwerkelijk een gerecht gekookt wordt. Elke aflevering luister je naar amateur kok en food lover; Emilie Majoor die samen met een gast een gerecht kookt. Het tempo van de podcast loopt dus synchroon aan het kookproces waardoor je lekker mee kan koken terwijl je luistert.

Categorieën: Kunst

Luister naar de laatste aflevering:

In deze aflevering maak ik met Nien, mijn zusje zoals jullie nu misschien weten, een pasta met paddestoelen en Italiaanse worst. Perfect voor in dit koude weer. Ook bellen we even met onze moeder om te kijken wat haar allemaal bezig houdt. Bon appetit!  Ingredienten Pasta 4 portobello’s Handje gedroogde porcini, geweekt in warm water Dragon 4 italiaanse worstjes Flinke scheut vermout/witte wijn parmigiano reggiano klont boter 2 sjalotten Knoflookteentje Optioneel wat chilivlokken  Bereiding Snijd de sjalotten fijn en pel de knoflookteen. Bak deze in een klont boter tot glazig met wat peper en zout (optioneel ook wat chilivlokken) Snijd de portobellos in stukken en voeg deze toe aan de sjalotten. Bak 10 minuutjes tot het vocht verdampt is en de portobello’s een beetje aanbakken. Snijd de geweekte porcini in stukjes en bewaar het vocht. Voeg de porcini toe en bak nog 5 minuutjes mee. Haal de paddestoelen uit de pan en zet even opzij. Haal de worstjes uit hun velletjes en bak deze in de pan. Zorg ervoor dat je de worsten opbreekt zodat het kleine bruin gebakken stukjes worst zijn. Voeg een flinke scheut vermout of wijn toe aan de worst en laat even meebakken. Voeg de paddestoelen en een scheut van het porcini water toe, laat dit rustig pruttelen. Kook ondertussen de pasta gaar. Voeg wat pastawater toe aan de saus samen met een flinke hand parmigiano. Roer door tot het een mooie glossy saus is. Wanneer de pasta al dente is schep je ze bij de saus. Hussel even door.  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Vorige afleveringen

  • 7 - Pasta met portobello, italiaanse worst en porcini 
    Fri, 23 Dec 2022
  • 6 - Geroosterde zoete aardappel met feta-tahin 
    Sat, 19 Nov 2022
  • 5 - Marmelade kip 
    Fri, 28 Oct 2022
  • 4 - Gnocchi 
    Fri, 14 Oct 2022
  • 3 - Pasta met kokkels 
    Fri, 30 Sep 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse kunstpodcasts

Meer internationale kunstpodcasts

Kies een categorie