Over recht gesproken

Over recht gesproken

KienhuisHoving advocaten en notarissen

'Over recht gesproken' is de podcast van KienhuisHoving advocaten en notarissen. In deze podcast bespreken de specialisten van KienhuisHoving in wisselende samenstelling juridische actualiteiten. De ene keer aan de hand van een uitspraak, de andere keer naar aanleiding van een interessante juridische ontwikkeling, maar steeds helder en laagdrempelig.

Categorieën: Zakelijk

Luister naar de laatste aflevering:

De Wet veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames is op 1 juni 2023 in werking getreden (hierna: Wet Vifo). Ingevolge de Wet Vifo verkrijgt de overheid een middel om investeringen, fusies en overnames te toetsen en bedrijven in kritieke sectoren te beschermen. 

De Wet Vifo geldt voor specifieke sectoren en in bepaalde gevallen. Transacties die onder deze wet vallen moeten worden gemeld bij het Bureau Toetsing en Investeringen (hierna: BTI). Bij de melding zullen bepaalde gegevens omtrent de transactie aangeleverd moeten worden. Het BTI krijgt vervolgens een aantal weken de tijd om de transactie te toetsen en eventueel tegen te houden. 

In deze podcast bespreken Matthijs van Rozen en Anna Tenhagen welke sectoren vallen onder de Wet Vifo, welke transacties vallen onder de Wet Vifo en wat hiervan de gevolgen zijn voor de praktijk. 

Vorige afleveringen

 • 92 - Wet Vifo: Overheidstoezicht bij technologie investeringen 
  Tue, 19 Dec 2023
 • 91 - Aanbevelingen voor de wetsevaluatie Wmcz 2018 
  Tue, 21 Nov 2023
 • 90 - Eenzijdige beëindiging zorgovereenkomst 
  Wed, 04 Oct 2023
 • 89 - Wijziging splitsing in appartementsrechten: Hoge Raad doet uitspraak 
  Thu, 03 Aug 2023
 • 88 - Het inzagerecht onder de Privacyverordening 
  Tue, 18 Jul 2023
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse zakelijkpodcasts

Meer internationale zakelijkpodcasts

Kies een categorie