Het geheim van...

Het geheim van...

Nationale-Nederlanden

In ‘Het geheim van…’ duikt Splinter Chabot in de fascinerende verhalen achter Nederlandse kunst. Hij spreekt met kenners en bewonderaars en doet verrassende verhalen uit de doeken. Verhalen waarvan zowel kunstliefhebbers als beginnende kunstontdekkers met andere ogen gaan kijken naar wereldberoemd werk van Nederlandse bodem.

SEIZOEN 2

Nederland brengt al eeuwenlang wereldberoemde kunstenaars voort. Maar wat is hun succes? In het nieuwe seizoen van de podcastserie 'Het geheim van...' gaat Splinter Chabot op onderzoek uit. Hij praat met kenners en liefhebbers. Ontdek in 5 compacte afleveringen de geheimen van Mondriaan, Escher, Iris van Herpen, Rembrandt en Erwin Olaf. Kijk voor meer informatie op: www.nn.nl/hetgeheimvan

Dit is een podcast van Nationale-Nederlanden, partner van alle kunstontdekkers

Presentatie: Splinter Chabot

Productie en redactie: Microphone Media

SEIZOEN 1

Bijna iedereen ter wereld kent het kunstwerk Meisje met de parel van Johannes Vermeer. Toch is het doek omhuld met mysterie. Want wie was het meisje? Hoe is ze zo wereldberoemd geworden? Voor wie heeft Vermeer dit schilderij gemaakt? In de 3-delige podcastserie Het geheim van het Meisje met de parel gaat Splinter Chabot op zoek naar de antwoorden op al deze vragen en meer. Tijdens zijn zoektocht spreekt hij met kenners en bewonderaars zoals Abbie Vandivere (bekend van De Nieuwe Vermeer), Charlotte Caspers (Het Geheim van de Meester), Erik de Jong (Spinvis) en Nathalie Maciesza (De Kunstmeisjes). Maar ook met Tracy Chevalier, de schrijfster van het boek waarmee het allemaal begon. Hoe dieper Splinter graaft, hoe meer geheimen en theorieën er aan de oppervlakte verschijnen.

Eén ding is zeker: na het luisteren van deze podcast zul je nooit meer op dezelfde manier naar het meesterwerk van Vermeer kijken.

Dit is een podcast van Nationale-Nederlanden, partner van het Mauritshuis

Presentatie: Splinter Chabot

Productie en redactie: Microphone Media

Muziek: Victor Butzelaar

Categorieën: Kunst

Luister naar de laatste aflevering:

Deze podcast is opgenomen vóór 20 september 2023, de dag waarop bekend werd gemaakt dat de legendarische fotograaf en kunstenaar Erwin Olaf is overleden.

Het is niet voor niks dat zijn werk in de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie hangt. Zijn werk is  gestyleerd, soms choquerend en heeft vaak een maatschappelijke boodschap. In deze aflevering hoor je Fotograaf des Vaderlands Marwan Magroun over het bijzondere werk van zijn Nederlandse collega-fotograaf. Samen met Splinter probeert hij het geheim van Erwin Olaf te ontrafelen.

 Met: Marwan Magroun

Vorige afleveringen

 • 10 - SE2E5 Het geheim van Erwin Olaf 
  Thu, 21 Sep 2023
 • 9 - S2E4 Het geheim van Rembrandt 
  Thu, 21 Sep 2023
 • 8 - S2E3 Het geheim van Iris van Herpen 
  Thu, 21 Sep 2023
 • 7 - S2E2 Het geheim van M.C. Escher 
  Thu, 21 Sep 2023
 • 6 - S2E1 Het geheim van Mondriaan 
  Thu, 21 Sep 2023
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse kunstpodcasts

Meer internationale kunstpodcasts

Kies een categorie