De Ongelooflijke Podcast

De Ongelooflijke Podcast

NPO Radio 1 / EO

Podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten. 📱 Volg @DeOngelooflijke ook op Instagram (http://www.instagram.com/deongelooflijke/)

Luister naar de laatste aflevering:

In deze podcast gaan we de diepte in over Amerika. Precies een week geleden ontsnapte Trump - en met hem de hele Verenigde Staten - op een miraculeuze manier aan een moordaanslag. De gevolgen echoën nog volop na: Trump krijgt voor sommige Amerikanen haast messiaanse trekken, terwijl Biden elk moment kan terugtreden als kandidaat. Het Trumpisme lijkt nu sterker dan ooit, en niet meer bereid tot concessies. Er gaat een andere wind waaien in Amerika en daarmee ook in de wereld. Wat gaat dit allemaal betekenen? 

En hoe groot is de rol van religie nog in een Amerika dat rap minder gelovig wordt? Is Trump nu zelf de verlossser? Ook heel belangrijk: hoe kan dat onze eigen Augustinus inspiratiebron is van het Trumpisme?

David Boogerd in gesprek met historicus en Amerika-kenner James Kennedy - die voor de vierde keer zijn opwachting maakt in De Ongelooflijke - en met vriendin van de show historicus Beatrice de Graaf. Zowel James als Beatrice zijn hoogleraar aan de Universiteit Utrecht.
Vaste gast Stefan Paas geniet van een welverdiende vakantie.

Dit gesprek voerden we live op NPO Radio 1 in De Ongelooflijke Radio, vandaar de afwijkende audiovormgeving t.o.v. onze reguliere Ongelooflijke Podcasts.

📱 Volg ons op Instagram
📱 Volg David op X of LinkedIn

Vorige afleveringen

 • 213 - #203 - 'Verlosser' Trump als symbool van een veranderd, minder religieus Amerika (met James Kennedy en Beatrice de Graaf) 
  Sun, 21 Jul 2024
 • 212 - #202 - 'Het failliet van het vooruitgangsgeloof' (met Tim Fransen en Stefan Paas) 
  Sun, 14 Jul 2024
 • 211 - #201 - Een bevrijdend gesprek over de dood (met Christiaan Rhodius en Stefan Paas) 
  Sun, 07 Jul 2024
 • 210 - #200 - De grote Augustinus-show! (met Paul van Geest, Beatrice de Graaf en Stefan Paas) 
  Sun, 30 Jun 2024
 • 209 - #199 - Waar vechten we voor? Met minister van Defensie Kajsa Ollongren en Stefan Paas 
  Sun, 23 Jun 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse religie en spiritualiteitpodcasts

Meer internationale religie en spiritualiteitpodcasts

Kies een categorie