Van Verslaving naar Vrijheid

Van Verslaving naar Vrijheid

Rene van Collem

Heb jij een familielid, partner of vriend die worstelt met een verslaving? Of heb je zelf een verslaving? Dan is dit dé podcast voor jou!

Mijn naam is Rene van Collem, ik ben drummer van Doe Maar en na dertig jaar van actieve verslaving ben ik in 2010 clean geworden en gebleven. Sinds 2015 werk ik als familie-counselor om familie leden te helpen hiermee om te gaan, zowel in de GGZ als privé.

In deze podcast geef ik tips, info en inzichten in de wereld van verslaving en herstel daarvan en dat is keihard nodig want voor de families van iemand met een verslaving is er nauwelijks hulp. Heb je een vraag of heb je mijn hulp nodig? Mail mij dan op rene@renevancollem.nl of kijk op www.renevancollem.nl

Ik help families, gezinnen en partners waarvan hun dierbare een verslaving heeft!

Wil je meer over mij weten? Lees dan mijn zelfgeschreven biografie over hoe mijn verslaving zich ontwikkelde en hoe ik eruit kwam, mijn leven als drummer van Doe Maar én hoe ik de liefde van mijn leven ontmoette. https://www.bol.com/nl/nl/p/heroine-godverdomme/9200000022070936/?bltgh=pH-DbSl3IbZ-4qxN7-5IEA.4_12.13.ProductPage

Abonneer je op deze podcast als jij wil leren hoe je met iemand om gaat die verslaafd is, wat je beter wél en niet kan doen en hoe je zelf overeind kan blijven!

Luister naar de laatste aflevering:

Nanja van Vliet lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: succesvol, hoogopgeleid en een perfecte façade. Maar achter gesloten deuren woedt een verwoestende strijd met alcohol.

Na een nacht van excessief drinken ontwaakt ze in een nachtmerrie van schaamte en zelfhaat. Ze probeert wanhopig haar partner te ontwijken, maar wordt genadeloos geconfronteerd met de harde waarheid: schokkende beelden van haarzelf, compleet dronken om 19:00 uur.

Dit onthullende moment dwingt Nanja in te zien dat ze afstevent op de afgrond. Ze staat voor de grootste uitdaging van haar leven: kan ze overleven zonder haar "vloeibare vriend'?

Duik mee in deze meeslepende podcast en ontdek hoe een ogenschijnlijk perfecte vrouw ten prooi valt aan verslaving. Zal Nanja de kracht vinden om los te breken uit de dodelijke greep van alcohol? Of zal ze ten onder gaan aan haar eigen demonen?

Deze podcast zien? https://youtu.be/bPgRhGINpdQ

Luister en kijk naar dit aangrijpende verhaal van strijd, hoop en de zoektocht naar een leven zonder de verleidelijke "troost van de fles."

Abonneer je alsjeblieft op dit kanaal en deel de link met mensen die er in het dagelijks leven mee te maken krijgen omdat een kind, familielid, partner of vriend verslaafd is! En natuurlijk met de mensen waarvan je voelt dat ze aan een verslaving lijden.

Zoek je hulp als naaste van iemand met een verslaving? https://renevancollem.nl/diensten/

Schrijf je in voor mijn gratis nieuwsbrief. Via deze link https://renevancollem.nl/

Dank je wel voor het kijken, luisteren en delen!

Rene💙

#verslaving #hoop #alcohol #familie #herstel #trauma

Vorige afleveringen

 • 89 - "Toen ik mezelf dronken zag werd ik nuchter" 
  Tue, 09 Jul 2024
 • 88 - "Ik vocht elke dag met verslaving... totdat ik opgaf" 
  Tue, 02 Jul 2024
 • 87 - "Anne's Dubbelleven: Van Feestje naar Verslaving! 
  Tue, 25 Jun 2024
 • 86 - Verslaving Dreef Ons Uit Elkaar! - Een Hartverscheurend Verhaal 
  Tue, 18 Jun 2024
 • 85 - Drank ging voor mij boven ALLES! 
  Tue, 11 Jun 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse religie en spiritualiteitpodcasts

Meer internationale religie en spiritualiteitpodcasts

Kies een categorie