Op je Gezondheid

Op je Gezondheid

NPO Luister / HUMAN

Hoe maakbaar is je gezondheid? En wat klopt er van gezondheidsclaims van influencers, coaches en merken? De 20-delige podcastserie Op je Gezondheid onderzoekt de zin en onzin van onze gezondheid. Samen met wetenschappers, dokters en andere experts, scheiden presentator, schrijfster en kok Nadia Zerouali en journalist Elsie Vermeer feiten van fictie. Iedere week laten zij zien hoe nieuwe kennis je leven, en vooral je gezondheid, positief kan beïnvloeden.

Luister naar de laatste aflevering:

Na twintig weken maken we de balans op: hoe maakbaar is onze gezondheid? 
  
In de twintigste en laatste aflevering van Op je Gezondheid blikken Nadia en Elsie terug op wat ze de afgelopen maanden te weten zijn gekomen: hoe maakbaar is onze gezondheid nu eigenlijk? Hoe ga je om met desinformatie online? En hoe kan het toch dat mensen zo gretig op zoek gaan naar middeltjes om hun gezondheid te verbeteren, terwijl die niet beween effectief zijn? 
  
Dat doen ze samen met Shakib Sana. Hij is huisarts en huisarts-onderzoeker in Rotterdam en Leerdam, lid van de Raad van Toezicht van expertisecentrum Pharos en hij doet mee aan het initiatief Dokters Vandaag op TikTok, een kanaal waarop artsen betrouwbare gezondheidsinformatie geven. 

Vorige afleveringen

 • 21 - #20 - En ze leefden nog lang en gezond? 
  Mon, 27 May 2024
 • 20 - #19 - Chip in je hoofd 
  Mon, 20 May 2024
 • 19 - #18 - Oud, ouder, oudst 
  Mon, 13 May 2024
 • 18 - #17 - De Overgang 
  Mon, 06 May 2024
 • 17 - #16 - Slaap 
  Mon, 29 Apr 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse wetenschap en geneeskundepodcasts

Meer internationale wetenschap en geneeskundepodcasts

Kies een categorie