NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

NPO Zapp / NOS

Ben jij nieuwsgierig en wil je meer weten over wat er in de wereld speelt? In de podcast van het NOS Jeugdjournaal beantwoorden Bart Tuinman en Malou van der Starre elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp. Wil je reageren of een vraag insturen: WhatsApp ons op 0626586701

Categorieën: Kinderen en familie

Luister naar de laatste aflevering:

In deze aflevering van de NOS Jeugdjournaalpodcast gaat het over Tula. Hij kwam meer dan tweehonderd jaar geleden in opstand tegen de slavernij op Curaçao. Nu pas wordt hij door Nederland officieel benoemd als held. Wat is hier aan de hand?

Pien en Bart zoeken contact met Mercée Doran. Zij woont op Curaçao en schreef een kinderboek over het leven van Tula. Hoe kwam Tula in opstand? Hoe liep het met hem af? Waarom hebben mensen het nog steeds over hem? En waarom wordt hij nu pas officieel een held genoemd?

Heb je een vraag over het nieuws? Of een goed raadsel? Je kunt de podcast een spraakberichtje sturen via 06-26586701. Als je je op dat nummer aanmeldt voor de podcastclub krijg je elke week te horen waar de nieuwe aflevering over gaat.

Vorige afleveringen

 • 83 - Waarom wordt iemand die dood is een held? 
  Wed, 04 Oct 2023
 • 82 - Zijn neushoorns gered van uitsterven? 
  Wed, 27 Sep 2023
 • 81 - Kunnen we ooit op de maan wonen? 
  Wed, 20 Sep 2023
 • 80 - Wat moet je doen als de aarde begint te beven? 
  Wed, 13 Sep 2023
 • 79 - Heeft het zin om dieren te tellen? 
  Wed, 06 Sep 2023
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse kinderen en familiepodcasts

Meer internationale kinderen en familiepodcasts

Kies een categorie