NOS Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

NPO Zapp / NOS

Ben jij nieuwsgierig en wil je meer weten over wat er in de wereld speelt? In de podcast van het NOS Jeugdjournaal beantwoorden Bart Tuinman en Malou van der Starre elke week vragen van kinderen bij een nieuwsonderwerp. Wil je reageren of een vraag insturen: WhatsApp ons op 0626586701

Categorieën: Kinderen en familie

Luister naar de laatste aflevering:

In deze aflevering van de NOS Jeugdjournaalpodcast gaat het over het hebben van een eigen bedrijf. Nog nooit hadden zoveel kinderen een eigen bedrijf als nu. Geld verdienen en zelf de baas zijn klinkt aantrekkelijk, maar is dat ook zo? Dat zoeken Bart Tuinman en Pien Leerink voor je uit.

Bart en Pien gaan langs bij Jessica van El van de Kamer van Koophandel. Om een bedrijf te starten, moet je je daar inschrijven. Hoe kan het dat steeds meer kinderen dit doen? Vanaf welke leeftijd mag het en welke regels zijn er? Is het wel een goed idee voor kinderen?

Kinderen uit de podcastclub vertellen ook weer grappige verhalen. Wil je dat ook? Dat kan! Je kunt de NOS Jeugdjournaalpodcast spraakberichten sturen via het nummer 06-26586701. Ook kun je je aanmelden voor de podcastclub, dan krijg je iedere week te horen waar de nieuwe aflevering over gaat.

Vorige afleveringen

 • 101 - Kinderen met een eigen bedrijf: is dat een goed idee? 
  Wed, 15 May 2024
 • 100 - Maakt het uit als je insecten doodslaat? 
  Wed, 17 Apr 2024
 • 99 - Kun je blind worden als je te veel op je telefoon zit? 
  Wed, 10 Apr 2024
 • 98 - Wat merken Joodse kinderen van Jodenhaat in Nederland? 
  Thu, 04 Apr 2024
 • 97 - Zo'n 20 explosies per week in Nederland:wat is er aan de hand? 
  Wed, 27 Mar 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse kinderen en familiepodcasts

Meer internationale kinderen en familiepodcasts

Kies een categorie