Gezond Gesprek

Gezond Gesprek

Gezondheidsnet / Karine Hoenderdos

In deze podcast gaat presentator Karine Hoenderdos in gesprek met gasten over verschillende thema's die allemaal te maken hebben met gezondheid, eten, bewegen, ouder worden en jong blijven.

Categorieën: Gezondheid

Luister naar de laatste aflevering:

Misschien zijn overgewicht en diabetes type 2 wel dé grootste gezondheidsproblemen van onze maatschappij. Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders is te dik en ruim een miljoen mensen hebben diabetes type 2. De oplossing? Die ligt zeker niet in pillen of insuline spuiten, zegt professor Hanno Pijl, diabetoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij vindt dat dokters vaker een gezonde leefstijl gaan voorschrijven. Wie het lukt om zo te leven, maakt zichzelf beter en kan vaak minderen met medicijnen. Hanno legt in deze podcast uit hoe dat kan, en hoe hij zelf gezond leeft.

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten.


Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine. Ons mailadres is info@gezondheidsnet.nl


Vorige afleveringen

 • 108 - Diabetes 
  Wed, 08 May 2019
 • 107 - Vruchtbaarheid 
  Wed, 08 May 2019
 • 106 - Vegan eten 
  Wed, 08 May 2019
 • 105 - De prikkelbare darm 
  Fri, 05 Jul 2019
 • 104 - Leefstijl volgens de huisarts 
  Mon, 29 Jul 2019
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse gezondheidpodcasts

Meer internationale gezondheidpodcasts

Kies een categorie