Dit kan geen toeval zijn

Dit kan geen toeval zijn

de Volkskrant

Als de Nederlander Bart in 2017 op het vliegveld van Madrid in de rij staat voor een vlucht naar Barcelona, wordt hij uit de rij gehaald en naar een leeg vliegtuig gebracht. De uren die volgen zetten het leven van Bart op zijn kop.

Wat gebeurde er precies? En wie hadden Bart in het vizier? Volkskrant-journalist Huib Modderkolk en podcastmaker Simone Eleveld gaan op onderzoek in de schimmige wereld van geheime diensten. Kun je ooit zekerheid krijgen of je een doelwit was van een veiligheidsdienst?

In hun zoektocht naar antwoorden blijkt dat Bart over uiterst gevoelige informatie beschikte en niet zomaar een willekeurig doelwit was. Maar ook dat de gebeurtenis diepe sporen nalaat en zorgt voor vertwijfeling en achterdocht bij vrienden en familie.

Categorieën: Nieuws en politiek

Luister naar de laatste aflevering:

De vrienden van Bart twijfelen over een gesprek, maar als het uiteindelijk lukt, levert dat nieuwe inzichten op. Wie is trouwens de mysterieuze politieman waarmee Bart in Spanje een ontmoeting had? En wat weet die politieman nog? We gaan een laatste keer naar Bart om onze conclusies door te nemen.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Vorige afleveringen

 • 7 - E6: Ongeloof 
  Sun, 30 Oct 2022
 • 6 - E5: Een militair wapen 
  Sun, 23 Oct 2022
 • 5 - E4: Toch weer de Russen 
  Sun, 16 Oct 2022
 • 4 - E3: The Truman Show 
  Sun, 09 Oct 2022
 • 3 - E2: Een rare date 
  Sun, 02 Oct 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Kies een categorie