Dick en Daniël Geloven het Wel

Dick en Daniël Geloven het Wel

Nederlands Dagblad

Alles wat je wilt weten over geloof en kerk met elke week interessante gasten en altijd Dick Schinkelshoek en Daniël Gillissen. Elke vrijdag een nieuwe aflevering.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Luister naar de laatste aflevering:

Met cabaretier Tim van Wijngaarden, beter bekend als Timzingt. Grappen maken over het geloof? Voor sommige kerkgangers voelt dat al snel als spotten. Andere gelovigen zijn daar misschien wat rekkelijker in, maar begrijpen dat het toch ongemakkelijk kan voelen. Tegelijk is ook in de kerk humor hard nodig, vindt Timzingt. Hij maakte naam als christelijke cabaretier en toert in het najaar weer rond met zijn show ‘Laatste wil’. Daarin neemt hij de bezoeker mee op een humoristische en tegelijk diepgravende zoektocht langs de grote thema’s van het leven, aan de hand van het ‘voltooide leven’ van zijn buurman. ‘Humor is als een ruitje intikken, het zorgt voor lucht zonder de hele constructie op te blazen’, heeft Tim gaandeweg ontdekt. Daardoor heeft humor ook in de kerk een helende werking. Al is hij met een liedje ook wel eens de grens overgegaan. Verder vragen Dick en Daniël zich af of Tim ook in het dagelijks leven leuk en grappig is. En is een cabaretier, zeker een gelovige, niet gewoon een soort dominee? Ze preken allebei, erkent Tim. En toch is er een fors verschil. 


Gebruik de code ND bij een bestelling op de website van The Good Spice op https://thegoodspice.org/Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vorige afleveringen

 • 186 - #161 Met Timzingt. Waarom humor en geloof zo’n moeizame combinatie is 
  Fri, 21 Jun 2024 - 0h
 • 185 - #160 Waarom de kans groot is dat de Christelijke Gereformeerde Kerken gaan scheuren 
  Fri, 14 Jun 2024 - 0h
 • 184 - #159 Waarom je als vrouw volgens Maarten Klaassen geen leiding mag geven 
  Fri, 07 Jun 2024 - 0h
 • 183 - #158 Jongeren willen graag geloven, het zijn vooral hun ouders die het laten afweten, vindt Bram Rebergen (Youth for Christ) 
  Fri, 31 May 2024 - 0h
 • 182 - #157 Hoe Opwekking het leven van deze gereformeerde dominee diepgaand veranderde 
  Fri, 24 May 2024 - 0h
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse religie en spiritualiteitpodcasts

Meer internationale religie en spiritualiteitpodcasts

Kies een categorie