Gezond Gesprek

Gezond Gesprek

Gezondheidsnet / Karine Hoenderdos

In deze podcast gaat presentator Karine Hoenderdos in gesprek met gasten over verschillende thema's die allemaal te maken hebben met gezondheid, eten, bewegen, ouder worden en jong blijven.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Categorieën: Gezondheid

Luister naar de laatste aflevering:

Je kunt jezelf wel voornemen om meer te bewegen en gezond te eten, maar vroeg of laat stranden veel goede voornemens. We moeten het ook niet hebben van onze wilskracht, zegt hoogleraar Vitaliteit David van Bodegem, werkzaam bij Leyden Academy On Vitality and Ageing. Hij zegt dat het véél slimmer is om je omgeving zo in te richten, dat je als vanzelf gezonder gaat leven. Dat heet 'nudgen', jezelf duwtjes geven in de goede richting.


Van je keuken tot je slaapkamer, van je huis tot je werkplek: David geeft tips en trucs om je omgeving zo in te richten dat gezonder leven veel gemakkelijker wordt. Alvast wat voorbeelden van zijn tips? Laat je werkgever flink investeren in jouw gezondheid, blijf altijd trappen lopen, haal de worteltjes uit de groentelade en maak je slaapkamer vrij van schermen. Luister deze podcast en je bekijkt je omgeving ineens met andere ogen!


Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten.

 

Reageren op deze podcast?

Je vindt ons op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine. Ons mailadres is info@gezondheidsnet.nl.See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Vorige afleveringen

 • 16 - Duw jezelf naar een gezonde leefstijl – met David van Bodegem 
  Fri, 25 Sep 2020 - 0h
 • 15 - Hoe hou je je brein gezond? – met hoogleraar Erik Scherder 
  Mon, 17 Aug 2020 - 0h
 • 14 - Koolhydraatbeperking 
  Thu, 02 Jul 2020 - 0h
 • 13 - Herstel na corona 
  Mon, 18 May 2020 - 0h
 • 12 - Maagverkleining 
  Mon, 02 Mar 2020
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse gezondheidpodcasts

Meer internationale gezondheidpodcasts

Kies een categorie