Zeeuws-Vlaamse Verhalen

Zeeuws-Vlaamse Verhalen

Renske Berckmoes

In deze podcast neemt Renske Berckmoes, taalnerd van beroep en West-Zeeuws-Vlaming van oorsprong, je mee in het dialect van Zeeuws-Vlaanderen. Waar? Inderdaad ja, het zuidelijkste stukje van Zeeland, waarvan iedereen denkt dat het bij België hoort. Bekend om haar prachtige stranden, de rustige natuur en de bourgondische sterrenrestaurants. Voor de toeristen ja… Deze podcast is echter niet bedoeld voor de toeristen. Maar juist voor de nuchtere Zeeuw, die gewoon wil genieten van een leutig verhaoltjie in het dialect. Want dialecten zijn er om te koesteren, maar vooral om naar te luisteren.

Categorieën: Onderwijs

Luister naar de laatste aflevering:

Nu weet je fassef wel dat Van Dale ook een West-Zeeuws-Vlaming was. Of beter gezegd: een Sluuzenaar. En hoewel hij zijn best heeft gedaan om het Nederlands in een abc te bundelen (hij kwam in zijn leven tot Y), ga ik in deze aflevering mijn best doen om dat voor het West-Zeeuws-Vlaams te doen!


Vond je dit een leutig verhaaltje, deel het dan zeker ook even met andere Zeeuws-Vlamingen! Ben je benieuwd naar het volgende verhaaltje? Abonneer je dan op deze podcast via je favoriete luusterapp. Mocht je via iTunes luisteren, laat dan ook even een recensie achter. De leute!


Vorige afleveringen

 • 25 - Het West-Zeeuws-Vlaamse alfabet 
  Thu, 24 Jun 2021
 • 24 - Franciscus 
  Thu, 17 Jun 2021
 • 23 - Een ode aan Zeeuws-Vlaanderen 
  Wed, 09 Jun 2021
 • 22 - Constatinus 
  Fri, 04 Jun 2021
 • 21 - Jantje van Sluis: het echte verhaal 
  Wed, 26 May 2021
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse onderwijspodcasts

Meer internationale onderwijspodcasts

Kies een categorie