Questies

Questies

Quest

Wie gaat het afval in de ruimte opruimen? Welke dieren zijn het slimst? Hoe voorspel je of twee mensen elkaar aantrekkelijk vinden? Vanaf de redactie van Quest geven redacteuren van Quest elke vier weken antwoord op allerlei fascinerende vragen. (Quiz)-vragen, opmerkingen en fanmail kan naar: questies@quest.nl.

Luister naar de laatste aflevering:

Op de cover van de nieuwe Quest (13) staat een berg snoep, want mensen zijn gebouwd om ongezond te eten, volgens Pepijn. Met alle gezondheidsproblemen van dien. Is het tijd om snacken te ontmoedigen, net als we met roken en drinken doen? Daarnaast is het november en het wordt steeds kouder. Dat klinkt vervelend, maar kou kan ook heel gezond zijn! Melanie legt uit waarom we de kou vaker op moeten zoeken. Uiteraard ook deze week een quiz, en een bijzondere: een geheugentest! Elly staat bekend als de zeef van de groep, hoe brengt zij her ervan af? Wat zorgt ervoor dat zij sommige dingen direct vergeet en andere dingen juist heel goed onthoudt? Over deze onderwerpen (en nog veel meer) lees je in Quest 13 van 2021. Zie voor losse nummers en abonnementen: http://shop.quest.nl. (Quiz-)vragen, opmerkingen en fanmail kan naar: questies@quest.nl.

Vorige afleveringen

 • 5 - Questies 4: Waarom is kou goed, je geheugen slecht en gezond eten lastig? 
  Tue, 16 Nov 2021
 • 4 - Questies 3: Man-kementen, het nut van stress en kunstzinnigheid 
  Mon, 18 Oct 2021
 • 3 - Trailer: Questies, de nieuwe podcast van Quest 
  Mon, 11 Oct 2021 - 0h
 • 2 - Questies 2: Slapen, mensen groeten op straat en wetenschappelijke lifehacks 
  Thu, 23 Sep 2021 - 0h
 • 1 - Questies 1: Mysteries. Ufo-onderzoek, het succes van alternatief dokteren en hoe Melanie zich kapot schrok na een ouija-sessie 
  Thu, 02 Sep 2021 - 0h
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse wetenschap en geneeskundepodcasts

Meer internationale wetenschap en geneeskundepodcasts

Kies een categorie