Na Sluitingstijd

Na Sluitingstijd

Dagblad van het Noorden

In juni 2010 maakt Sjoerd Kooistra, de bekendste horecamagnaat van Nederland, onverwachts een einde aan zijn leven. Kooistra was eigenaar van het succesvolle horecaconcept de Drie Gezusters. Hij bezat op het hoogtepunt van zijn carrière meer dan 85 horecazaken in heel Nederland en werd geschat op een vermogen van 130 miljoen euro.

Maar wie was deze flamboyante man die vooral bekend stond om zijn meedogenloze manier van zakendoen? Hoe raakte hij verwikkeld in een miljoenenconflict met bierbrouwerij Heineken? En waarom maakte hij in 2010 plots een einde aan zijn leven? 

Dit is Na Sluitingstijd, gemaakt door Myrthe Klaus en Geesje Oostland voor Dagblad van het Noorden. Een zesdelige podcast over het geheimzinnige en turbulente leven van horecamagnaat Sjoerd Kooistra. 

Categorieën: Maatschappij en cultuur

Luister naar de laatste aflevering:

Er meldt zich een schuldeiser die jaren geleden miljoenen euro’s aan Sjoerd heeft geleend. Ook duikt er een Spaanse villa op die nog steeds tot het nalatenschap van de wijlen horecamagnaat hoort. 

De afwikkeling van zijn faillissement duurt nu al meer dan tien jaar. Mensen die zich bezighouden met dit faillissement worden ervan beschuldigd het proces expres te rekken. Hoe dat zit, hoor je in de zesde en laatste aflevering van Na Sluitingstijd.

Vorige afleveringen

 • 7 - 6. Bloedhonden 
  Fri, 16 Jul 2021
 • 6 - 5. Geheimen 
  Fri, 16 Jul 2021
 • 5 - 4. Eén vijand teveel 
  Fri, 16 Jul 2021
 • 4 - 3. Van dorpsjongen tot miljonair 
  Fri, 16 Jul 2021
 • 3 - 2. Onopgelost 
  Fri, 16 Jul 2021
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse maatschappij en cultuurpodcasts

Meer internationale maatschappij en cultuurpodcasts

Kies een categorie