Krijg Ik Parkinson?

Krijg Ik Parkinson?

NPO Radio 1 / AVROTROS

Als tiener in West-Friesland pelde Radio 1-verslaggever Laura Kors zomer na zomer tulpenbollen. Wanneer ze tijdens haar werk een Parkinson-patiënt ontmoet, die zijn ziekte waarschijnlijk te danken heeft aan de blootstelling aan landbouwgif, gaan bij haar de alarm bellen af. Kan zij dit ook krijgen? En hoe zit dat met haar familie, vrienden en dorpsgenoten? Top-expert neuroloog Bas Bloem laat live ‘on air’ weten haar zorgen niet weg te kunnen nemen. Dit is het begin van een zoektocht naar de risico’s van blootstelling aan pesticiden. Is er een manier om zeker te weten dat je de ziekte van Parkinson krijgt? Of is het een soort loterij, eentje die je niet wilt winnen? En, wat weten we over de link tussen Parkinson en Pesticiden? Waarom zijn die middelen niet gewoon helemaal verboden? Plus, wat als je echt Parkinson krijgt? Hoe is je toekomst dan, ook na alle mogelijke behandelingen? Krijg Ik Parkinson is een podcast van NPO Radio 1 en AVROTROS, gemaakt door Laura Kors (EenVandaag).

Categorieën: Gezondheid

Luister naar de laatste aflevering:

Als tiener in West-Friesland pelde Radio 1-verslaggever Laura Kors zomer na zomer tulpenbollen. Wanneer ze tijdens haar werk een Parkinson-patiënt ontmoet, die zijn ziekte waarschijnlijk te danken heeft aan de blootstelling aan landbouwgif, gaan bij haar de alarm bellen af. Kan zij dit ook krijgen? En hoe zit dat met haar familie, vrienden en dorpsgenoten?

Top-expert neuroloog Bas Bloem laat live ‘on air’ weten haar zorgen niet weg te kunnen nemen. Dit is het begin van een zoektocht naar de risico’s van blootstelling aan pesticiden. Is er een manier om zeker te weten dat je de ziekte van Parkinson krijgt? Of is het een soort loterij, eentje die je niet wilt winnen?

En, wat weten we over de link tussen Parkinson en Pesticiden? Waarom zijn die middelen niet gewoon helemaal verboden? Plus, wat als je echt Parkinson krijgt? Hoe is je toekomst dan, ook na alle mogelijke behandelingen?

Krijg Ik Parkinson is een podcast van NPO Radio 1 en AVROTROS, gemaakt door Laura Kors (EenVandaag).

Vorige afleveringen

 • 6 - Nu te beluisteren: Krijg Ik Parkinson? 
  Tue, 22 Nov 2022
 • 5 - #1 - Lutjebroek 
  Tue, 29 Nov 2022
 • 4 - #2 - Als een bom 
  Tue, 29 Nov 2022
 • 3 - #3 - De loterij 
  Tue, 29 Nov 2022
 • 2 - #4 - Het einde van de Elstar 
  Tue, 29 Nov 2022
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse gezondheidpodcasts

Meer internationale gezondheidpodcasts

Kies een categorie