Je Derde Leven

Je Derde Leven

Ivo Niehe / Tonny Media

Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken: pensioen. Wat te doen als je opeens veel vrije tijd hebt? Hoe ga je daarmee om? Ben je in staat iets totaal nieuws te beginnen of is de plotseling lege agenda een groot probleem?

In Je Derde Leven praat Ivo Niehe met bekende en onbekende Nederlanders over wat de kansen, maar ook valkuilen zijn voor de laatste 10, 20 soms 30 jaar van je leven. Sommigen vinden nieuwe uitdagingen, maar feit is dat voor de overgrote meerderheid van wie uitgewerkt is, de tijd na pensionering als onverwacht ingewikkeld wordt ervaren. En dan blijkt de afterparty van het leven vaak zo veel minder aantrekkelijk dan over het algemeen gedacht.


📧 Adverteren? adverteren@tonnymedia.

Geproduceerd door: Tonny Media.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Categorieën: Maatschappij en cultuur

Luister naar de laatste aflevering:

Koos Postema, in augustus wordt hij 90. De zoon van een trambestuurder uit het arme gedeelte van de Rottterdamse wijk Kralingen. Televisie-icoon van de buitencategorie, maker van taboedoorbrekende uitzendingen, maar ook jarenlang de grote man van ‘Klasgenoten’ en van ‘Langs de Lijn’, samen met Willem Ruis. Bekend ook om zijn grote gevoel voor humor. Dat vond je ook terug in de legendarisch geworden ontbijtuitzendingen tijdens de Olympische Spelen, samen met nieuwslezer Harmen Siezen. Ach, wie wil weten wat Koos Postema allemaal gepresteerd heeft, google diens naam. Wat is hij gaan doen na zijn pensionering, van de overvolle naar de lege agenda was dat een grote stap? Antwoord op die vragen in Koos’ gesprek met Ivo Niehe, dat hoe dan ook een uniek tijdsbeeld oplevert in de seizoensfinale van 'Je derde leven'

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Vorige afleveringen

 • 10 - Van TV-icoon naar pensionado... 
  Sun, 10 Jul 2022 - 0h
 • 9 - Zij vindt verontwaardiging een douche voor de geest... 
  Sun, 03 Jul 2022 - 0h
 • 8 - Hij werd predikant in zijn derde leven... 
  Sun, 26 Jun 2022 - 0h
 • 7 - Is dit de ideale 'Je Derde Leven' gast? 
  Sun, 19 Jun 2022 - 0h
 • 6 - Hoe zijn vrouw een top leidinggevende uiteindelijk de weg wees… 
  Sun, 12 Jun 2022 - 0h
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse maatschappij en cultuurpodcasts

Meer internationale maatschappij en cultuurpodcasts

Kies een categorie