Gelukkig Kind over Opvoeden

Gelukkig Kind over Opvoeden

Birgit en Edith Steijns

De droom van Gelukkig Kind is om ouders en kinderen dichterbij elkaar te brengen en elkaar beter te laten begrijpen. Vanuit ervaring weten Birgit en Edith hoe het tij te keren, zodat opvoeders in rust, liefde en vanuit wederzijds vertrouwen in verbinding staan met het kind. Het kind kan zich hierdoor blijvend ontwikkelen en leren van de positieve en negatieve kanten van het leven. Om vervolgens als volwassene het reflectief mens zijn door te geven aan hun kinderen. Doe je mee? Laat je inspireren en leer hoe jij thuis het verschil kan maken in de opvoeding!

Categorieën: Kinderen en familie

Luister naar de laatste aflevering:

Een kind is een kind omdat het nog geen volwassene is. Een waarheid die niemand kan ontkennen. En dan, hoor ik je denken? Wat moet ik dan anders doen, dan ik nu met alle zorg en liefde doe? Hoe ontdek ik wat een kind nodig heeft om optimaal te ontwikkelen? Ik gun mijn kind het beste en ben daar nieuwgierig naar. 


We nemen je in deze podcast mee naar de ontwikkeling van jouw unieke kind. Wat je nodig hebt om anders te kijken en handelen.
We zijn allemaal kind geweest en herinneren ons veel, maar weet jij nog hoe je persoonlijke ontwikkelingsproces precies ging? Waar je ontwikkeling als vanzelf ging en waar je vast liep? Ja, bepaalde specifieke ervaringen heb je in beeld. Het is onmogelijk om alle grote en kleine ontwikkelingstappen te herinneren. En zeker niet hoe je dat als kind hebt ervaren. 


We hebben nu een volwassenbrein, wat heel anders werkt dan het brein van een kind. Hierdoor ligt authentiek inleven in de kinderwereld van: denken, voelen en doen niet zomaar voor de hand. Laat je meenemen in deze podcast en leren over de ontwikkeling van jouw kind.

https://GelukkigKind.com

Vorige afleveringen

 • 36 - Wat je wellicht nog niet weet, maar wel belangrijk is -Opvoeden EP34- 
  Thu, 18 Nov 2021
 • 35 - Help het mezelf te doen -Opvoeden EP33- 
  Mon, 01 Nov 2021
 • 34 - 10 tips voor meer gezinsgeluk -Opvoeden EP#32- 
  Mon, 11 Oct 2021
 • 33 - Het gras is altijd groener bij de ander -Opvoeden EP#31- 
  Wed, 22 Sep 2021
 • 32 - Mijn kind zeurt wat nu? -Opvoeden EP#30- 
  Fri, 10 Sep 2021
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse kinderen en familiepodcasts

Meer internationale kinderen en familiepodcasts

Kies een categorie