Food Forward NL

Food Forward NL

Rabobank

Dit is het podcast kanaal van de Rabobank podcast 'Food Forward NL' (vroeger 'Banking for Food'). Harm Edens voelt specialisten van binnen en buiten de bank aan de tand over hun bijdrage aan Rabobanks ‘Growing a better world together’, een pittige missie waarmee de bank samen met haar partners strijdt tegen het huidige wereldvoedselprobleem. In interviews van twintig à dertig minuten vertellen de geïnterviewden geïnspireerd over de projecten waar ze nauw bij betrokken zijn. “Food Forward NL” (formerly “Banking for Food”) is a Dutch-language podcast focused on the future of food and agriculture. English speakers can also look for our English-language channel, “Food Forward.”

Categorieën: Zakelijk

Luister naar de laatste aflevering:

In de vijfde aflevering van de podcast Wizards&Prophets gaan Vork-hoofdredacteur Joost van Kasteren en directeur Dierwetenschappen Martin Scholten van Wageningen University in gesprek over de toekomst van onze veestapel.

Tovenaar Van Kasteren ziet weinig heil in pogingen om de veehouderij te verduurzamen via kringlooplandbouw. ‘Het stikstofverlies is zo groot, die kringloop krijg je nooit gesloten.’ Toch is hij geen principieel tegenstander van vlees, hij eet het zelf ook.

Om de schade aan de natuur te beperken, pleit hij ervoor om alle landbouw in Nederland te concentreren op een miljoen hectare grond. Op deze manier blijft er een miljoen hectare land over om terug te geven aan de natuur. ‘We kunnen hier dan echte robuuste natuur van maken, die we als mens volledig aan haar lot overlaten.’

Voor profeet Scholten is de massale uitstoot van stikstof bij de vleesproductie juist het argument om veel meer terug te vallen op kringlooplandbouw. Maar dan wel met moderne methoden. In zijn ideale wereld gebruiken we het afval uit de stad straks als grondstoffen voor zowel de gewassen- als de veeteelt.

Vorige afleveringen

 • 36 - Wat is de toekomst van onze veestapel? 
  Wed, 26 Feb 2020 - 0h
 • 35 - Voedselzekerheid voor Afrika 
  Wed, 29 Jan 2020 - 0h
 • 34 - ‘Knutselen’ met het dna van planten 
  Tue, 14 Jan 2020 - 0h
 • 33 - Het Nederlandse landschap terug op de tekentafel 
  Tue, 17 Dec 2019 - 0h
 • 32 - De ecoloog versus de techno-optimist: hoe voeden we de wereld? 
  Tue, 10 Dec 2019 - 0h
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse zakelijkpodcasts

Meer internationale zakelijkpodcasts

Kies een categorie