
Food Forward NL
Rabobank
Dit is het podcast kanaal van de Rabobank podcast 'Food Forward NL' (vroeger 'Banking for Food'). Harm Edens voelt specialisten van binnen en buiten de bank aan de tand over hun bijdrage aan Rabobanks ‘Growing a better world together’, een pittige missie waarmee de bank samen met haar partners strijdt tegen het huidige wereldvoedselprobleem. In interviews van twintig à dertig minuten vertellen de geïnterviewden geïnspireerd over de projecten waar ze nauw bij betrokken zijn. “Food Forward NL” (formerly “Banking for Food”) is a Dutch-language podcast focused on the future of food and agriculture. English speakers can also look for our English-language channel, “Food Forward.”
Categorieën: Zakelijk
Luister naar de laatste aflevering:
In de vijfde aflevering van de podcast Wizards&Prophets gaan Vork-hoofdredacteur Joost van Kasteren en directeur Dierwetenschappen Martin Scholten van Wageningen University in gesprek over de toekomst van onze veestapel.
Tovenaar Van Kasteren ziet weinig heil in pogingen om de veehouderij te verduurzamen via kringlooplandbouw. ‘Het stikstofverlies is zo groot, die kringloop krijg je nooit gesloten.’ Toch is hij geen principieel tegenstander van vlees, hij eet het zelf ook.
Om de schade aan de natuur te beperken, pleit hij ervoor om alle landbouw in Nederland te concentreren op een miljoen hectare grond. Op deze manier blijft er een miljoen hectare land over om terug te geven aan de natuur. ‘We kunnen hier dan echte robuuste natuur van maken, die we als mens volledig aan haar lot overlaten.’
Voor profeet Scholten is de massale uitstoot van stikstof bij de vleesproductie juist het argument om veel meer terug te vallen op kringlooplandbouw. Maar dan wel met moderne methoden. In zijn ideale wereld gebruiken we het afval uit de stad straks als grondstoffen voor zowel de gewassen- als de veeteelt.
Vorige afleveringen
-
36 - Wat is de toekomst van onze veestapel? Wed, 26 Feb 2020 - 0h
-
35 - Voedselzekerheid voor Afrika Wed, 29 Jan 2020 - 0h
-
34 - ‘Knutselen’ met het dna van planten Tue, 14 Jan 2020 - 0h
-
33 - Het Nederlandse landschap terug op de tekentafel Tue, 17 Dec 2019 - 0h
-
32 - De ecoloog versus de techno-optimist: hoe voeden we de wereld? Tue, 10 Dec 2019 - 0h
-
31 - Food Forward NL: Hoe houden food-bedrijven het hoofd boven water? Wed, 09 Oct 2019 - 0h
-
30 - Food Forward NL: knokken voor een betere voedselvoorziening via innovaties Thu, 26 Sep 2019 - 0h
-
29 - Food Forward NL: “Goede ideeën moeten overwinnen” Wed, 25 Sep 2019 - 0h
-
28 - Food Forward NL: verspilling in de horeca samen aanpakken Wed, 04 Sep 2019 - 0h
-
27 - Banking for Food: Tarique Arsiwalla van Protix Wed, 08 May 2019 - 0h
-
26 - Food Forward: jonge boeren gezocht! Tue, 16 Apr 2019 - 0h
-
25 - Food Forward: landbouw maakt zich op voor tweede groene revolutie Thu, 28 Mar 2019 - 0h
-
24 - Food Forward: boer en bank voor biodiversiteit Thu, 14 Mar 2019 - 0h
-
23 - Food Forward: gezonde bodem? Dat kunnen we meten! Thu, 28 Feb 2019 - 0h
-
22 - Banking for Food: Ruud Albers van Nutrileads Tue, 15 May 2018 - 0h
-
21 - Banking for Food: Koen Nouws Keij van Diverzio Tue, 24 Apr 2018 - 0h
-
20 - Banking for Food: Suzanne van Tilburg, Global Head Corporate Relations bij de Rabobank Fri, 16 Mar 2018 - 0h
-
19 - Banking for Food: hoe kunnen we meer voedsel produceren? Fri, 02 Mar 2018 - 0h
-
18 - Banking for Food: Venture capitalism takes on the future of food Thu, 08 Nov 2018 - 0h
-
17 - Van betere club naar betere wereld Tue, 23 Oct 2018 - 0h
-
16 - Banking for Food: verspilling ‘killen’ met slimme schapkaartjes Tue, 09 Oct 2018 - 0h
-
15 - Banking for Food: agri-productieboost dankzij data-gedreven innovatie Tue, 25 Sep 2018 - 0h
-
14 - Banking for Food: Gilles Boumeester over de voedselketen Tue, 24 Jul 2018 - 0h
-
13 - Banking for Food: Pim Mol over de Rabobank Foundation als impacthub Tue, 10 Jul 2018 - 0h
-
12 - Banking for Food: Marianne Schoemaker over landbouw in Afrika Tue, 03 Jul 2018 - 0h
-
11 - Banking for Food: Susan Hansen & Natasha Valeeva on China's ban on waste paper Thu, 14 Jun 2018 - 0h
-
10 - Banking for Food: Ruud Huirne over opvolgingsproblematiek Tue, 05 Jun 2018 - 0h
-
9 - Banking for Food: Joyce Jurgens van Global Farmers Tue, 29 May 2018 - 0h
-
8 - Banking for Food: Roel van de Ven van mOOvement Tue, 22 May 2018 - 0h
-
7 - Banking For Food: Jack Stroeken Ekomenu Mon, 30 Apr 2018 - 0h
-
6 - Banking for Food: Herman Schoorlemmer van Wageningen University Mon, 16 Apr 2018 - 0h
-
5 - Banking for Food: Berry Marttin, Rabobank board member - and cattle rancher Mon, 09 Apr 2018 - 0h
-
4 - Banking for Food: Irene Mommers en Michel van Schaik Mon, 02 Apr 2018 - 0h
-
3 - Banking for Food: Thomas Luttikhold van Wastewatchers Fri, 16 Mar 2018 - 0h
-
2 - Banking for Food: Bas Rüter, directeur Duurzaamheid van de Rabobank Mon, 05 Mar 2018 - 0h
-
1 - Onze nieuwe missie: Stefan Wink, Brand Strategist van de Rabobank Mon, 26 Feb 2018 - 0h