De Spaarpodcast

De Spaarpodcast

Robin Seetz

De Spaarpodcast maakt persoonlijke financiën toegankelijk voor iedereen door financiën leuker en begrijpelijker te maken. Iedere week een nieuwe podcast boordevol tips en inspiratie. www.despaarpodcast.nl

Categorieën: Zakelijk

Luister naar de laatste aflevering:

Deck is een aanbieder van verzekeringen, die terug wil naar de basis van verzekeren. De oorspronkelijke bedoeling van verzekeren is om samen geld in een potje te stoppen, voor schade die je zelf niet kan dekken. Maar tegenwoordig is maar liefst 75% van de schadeclaims voor bedragen onder de 1000 euro. Een kapotte zonnebril of een krasje op een scooter, waar enkele honderden euro's voor uitgekeerd worden. Maar wordt dat geld ook echt gebruikt om de schade op te lossen?

Deck wil verspilling uit de verzekeringen halen. Dit doen ze onder andere door een hoog eigen risico en door in de meeste gevallen de schade te repareren in plaats van door geld uit te keren. Worden er minder schadeclaims ingediend en is er dus een voordeel behaald? Dan komt dat geld terug bij jou als consument. 

Hoe werkt Deck? In de basis kan je alles zelf regelen via hun website. Het is bij Deck niet mogelijk om losse verzekeringen af te sluiten, maar enkel alles in één pakket. Maar wil je toch graag advies of een schadeclaim indienen? Dan zijn er ook adviseurs die je persoonlijk kan spreken. Dit is vaak wel net zo fijn. Sinds het begin zijn de klanten die naar Deck zijn overgestapt ook niet meer weggegaan. De klanten zijn enorm tevreden. Enkel moet er nog gewerkt worden aan naamsbekendheid, omdat Bob uit het 'niets' is begonnen.

Dat klanten zo tevreden zijn is niets voor niets, want als klant word je goed behandeld. Jaarlijks voeren ze voor jou de Deck-check uit. Dit houdt in dat ze kijken of je nog het beste aanbod hebt of dat de premies omlaag zijn gegaan en ze jou dus een scherper aanbod kunnen doen voor je gehele pakket. 

Ook ga ik met Bob in op wat er nog in de toekomst aan mogelijkheden zijn. Dit is bijvoorbeeld het worden van een verzekeraar. Dit zou betekenen dat ze meer onafhankelijkheid hebben, beter kunnen inspelen op de markt en de behoeften van de klant. Maar dit heeft ook nadelen, waardoor het voor Deck in het stadium waarin ze nu zitten geen haast heeft. 

Mocht jij overtuigd zijn na het beluisteren van de podcast en het lezen van de Deck blog kan ik je aanraden om gebruik te maken van hun overstapservice. Werkt gemakkelijk en alles wordt goed geregeld voor je. Hier heb ik zelf destijds gebruik van gemaakt en bespaarde hierdoor maar liefst 155 euro op jaarbasis. 

Vorige afleveringen

 • 88 - S4.42 Hoe ik 155 euro p/j bespaar met de meest eerlijke verzekering van Nederland | met Bob van Deck  
  Sun, 24 Oct 2021
 • 87 - S4.41 Zakelijker worden, nieuwe harde cijfers en een huisupdate 
  Sun, 17 Oct 2021
 • 86 - S4.40 Het einde van de makelaar? Datagedreven je huis (ver)kopen met Steven van Walter Living 
  Sun, 10 Oct 2021
 • 85 - S4.39 Flow Your Money over te gast zijn bij Dragons' Den & het automatiseren van je geld voor een ontspannen en zeker gevoel 
  Sun, 03 Oct 2021
 • 84 - S4.38 Een transparante en eerlijke woningmarkt door Open Veilingen | met Maurits van House.nl 
  Sun, 26 Sep 2021
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse zakelijkpodcasts

Meer internationale zakelijkpodcasts

Kies een categorie