Toekomst van ons eten | BNR

Toekomst van ons eten | BNR

BNR Nieuwsradio

Jigal Krant bezoekt boeren, tuinders en ondernemers die pionieren met exotische producten en gewassen. Voedsel dat we nu nog importeren uit landen hier ver vandaan. Wat bezielt deze baanbrekers? Zijn ze succesvol? Levert lokale teelt milieuwinst op en smaken exotische gewassen van Nederlandse bodem even lekker als wanneer we ze importeren uit hun eigen habitat?

Categorieën: Nieuws en politiek

Luister naar de laatste aflevering:

Filip van Noort, gewasspecialist bij de Wageningen Universiteit en Research, begeleidde veel tuinders die zich waagden aan exotische gewassen. Zelf heeft hij zijn zinnen gezet op zwarte peper. Niet uit Vietnam, maar uit het Zuid-Hollandse Bleiswijk.

Over Toekomst van ons eten - Made in Holland

Jigal Krant bezoekt boeren, tuinders en ondernemers die pionieren met exotische producten en gewassen. Voedsel dat we nu nog importeren uit landen hier ver vandaan. Wat bezielt deze baanbrekers? Zijn ze succesvol? Levert lokale teelt milieuwinst op en smaken exotische gewassen van Nederlandse bodem even lekker als wanneer we ze importeren uit hun eigen habitat?

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Vorige afleveringen

  • 30 - Made in Holland - Zwarte peper uit Bleiswijk 
    Fri, 11 Aug 2023
  • 29 - Made in Holland - Sojasaus uit Rotterdam 
    Thu, 10 Aug 2023
  • 28 - Made in Holland - Watermeloen uit Kwintsheul 
    Wed, 09 Aug 2023
  • 27 - Made in Holland - Quinoa uit Zevenhuizen 
    Tue, 08 Aug 2023
  • 26 - Made in Holland - Tofoe uit Rotterdam 
    Mon, 07 Aug 2023
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Kies een categorie