Toekomst van ons eten | BNR
BNR Nieuwsradio
Jigal Krant bezoekt boeren, tuinders en ondernemers die pionieren met exotische producten en gewassen. Voedsel dat we nu nog importeren uit landen hier ver vandaan. Wat bezielt deze baanbrekers? Zijn ze succesvol? Levert lokale teelt milieuwinst op en smaken exotische gewassen van Nederlandse bodem even lekker als wanneer we ze importeren uit hun eigen habitat?
Categorieën: Nieuws en politiek
Luister naar de laatste aflevering:
Filip van Noort, gewasspecialist bij de Wageningen Universiteit en Research, begeleidde veel tuinders die zich waagden aan exotische gewassen. Zelf heeft hij zijn zinnen gezet op zwarte peper. Niet uit Vietnam, maar uit het Zuid-Hollandse Bleiswijk.
Over Toekomst van ons eten - Made in Holland
Jigal Krant bezoekt boeren, tuinders en ondernemers die pionieren met exotische producten en gewassen. Voedsel dat we nu nog importeren uit landen hier ver vandaan. Wat bezielt deze baanbrekers? Zijn ze succesvol? Levert lokale teelt milieuwinst op en smaken exotische gewassen van Nederlandse bodem even lekker als wanneer we ze importeren uit hun eigen habitat?
See omnystudio.com/listener for privacy information.
Vorige afleveringen
-
30 - Made in Holland - Zwarte peper uit Bleiswijk Fri, 11 Aug 2023
-
29 - Made in Holland - Sojasaus uit Rotterdam Thu, 10 Aug 2023
-
28 - Made in Holland - Watermeloen uit Kwintsheul Wed, 09 Aug 2023
-
27 - Made in Holland - Quinoa uit Zevenhuizen Tue, 08 Aug 2023
-
26 - Made in Holland - Tofoe uit Rotterdam Mon, 07 Aug 2023
-
25 - Made in Holland - Kikkererwten uit Tollebeek Thu, 03 Aug 2023
-
24 - Made in Holland - Truffels uit Eys Wed, 02 Aug 2023
-
23 - Made in Holland - Sojamelk uit Enschede Tue, 01 Aug 2023
-
22 - Made in Holland - Vanille uit Monster Mon, 31 Jul 2023
-
21 - Made in Holland - Kiwi’s uit Bunnik Tue, 25 Jul 2023
-
20 - Made in Holland - Saffraan uit Oude-Tonge Tue, 25 Jul 2023
-
19 - Made in Holland - Thee uit Zundert Mon, 24 Jul 2023
-
18 - De boerderij van de toekomst Mon, 25 Jul 2022
-
17 - Hoe afgedankt eten een tweede leven krijgt Mon, 25 Jul 2022
-
16 - De plantaardige biefstuk van Loetje Mon, 25 Jul 2022
-
15 - Boeren midden op een bedrijventerrein Mon, 25 Jul 2022
-
14 - 'Echte' kaas van Those Vegan Cowboys Mon, 25 Jul 2022
-
13 - Teaser | De toekomst van ons eten Mon, 25 Jul 2022
-
12 - Welkom in de supermarkt van de toekomst Thu, 13 May 2021
-
11 - Futureproof voedselverpakkingen Thu, 06 May 2021
-
10 - Volle supermarkten versus lege magen Thu, 29 Apr 2021
-
9 - Alternatieve eiwitten: in 2050 geen vlees, maar algen op je bord? Thu, 22 Apr 2021
-
8 - Exit voedselverspilling: utopie of kan het? Thu, 15 Apr 2021
-
7 - Serie 2: Voeding van morgen Wed, 07 Apr 2021
-
6 - Met deze slimme trucs eet jij gezond en duurzaam Mon, 15 Jun 2020
-
5 - Voedselverpakkingen: een vloek of een zegen? Mon, 08 Jun 2020
-
4 - Zo eten we gezond in de toekomst Tue, 02 Jun 2020
-
3 - Zo worden in 2050 alle negen miljard monden wereldwijd gevoed Mon, 25 May 2020
-
2 - Welke vleesvervanger leggen we over dertig jaar op de barbecue? Mon, 25 May 2020
-
1 - Nieuw: Voeding van morgen Fri, 24 Apr 2020