Beurs | BNR

Beurs | BNR

BNR Nieuwsradio

Elke werkdag hoor je het belangrijkste en opvallendste beursnieuws. Van Tesla tot TomTom en van recessie tot reorganisatie. Het nieuws van vandaag, dat jou morgen verder brengt. BNR Beurs: voor de slimme belegger.

Luister naar de laatste aflevering:

Met nog een week te gaan tot de aandeelhoudersvergadering is de strijd in volle gang. Disney is 'te woke', zeggen activistische aandeelhouders, en daar moet verandering in komen. Daarom sprokkelen ze zieltjes onder andere investeerders om dat gedachtegoed in het bestuur te krijgen. Topman Bob Iger heeft een duidelijke koers voor ogen, en wil niks van die activisten weten. Maar zijn de activisten de held die je aandeel komt redden, of boren ze het als een slechterik de grond in? Dat hoor je in deze aflevering.

Verder gaat het over Adyen. Analisten van Morgan Stanley denken dat de betalingsverwerker het nu wél bij het rechte eind heeft. Het bedrijf is de hardste stijger van de AEX dit jaar, en volgens die analisten is de piek nog ver weg. Het bedrijf kan tot zeker 2028 flink blijven doorgroeien, denken ze. Maar bij de koersval afgelopen zomer sprongen beleggers ook massaal op het aandeel, en we weten hoe dat eindigde. Herhaalt de geschiedenis zich?

En demissionair premier Rutte is op bezoek in China, om te praten met president Xi Jinping. Volgens Rutte gaan die gesprekken over de handelsrelaties en de geopolitiek, maar Xi wil het vooral hebben over één belangrijk bedrijf: ASML. China is niet blij met de Nederlandse exportrestricties op chipmachines, en waarschuwt voor de mogelijk gevaarlijke effecten. 

 

See omnystudio.com/listener for privacy information.

Vorige afleveringen

  • 820 - Coup bij Disney? Activisten willen de macht grijpen. 
    Wed, 27 Mar 2024
  • 819 - Te koop: Trump-aandeel. Greatest Stock Ever?! 
    Tue, 26 Mar 2024
  • 818 - Tijd van dreigen voorbij: Apple, Google & Meta wacht monsterboete 
    Mon, 25 Mar 2024
  • 817 - Buiten de Beurs | Tony's Chocolonely: van deugen naar winst maken 
    Sat, 23 Mar 2024
  • 816 - Beursweek | Aandeel Apple gaat door de helft 
    Fri, 22 Mar 2024
Meer afleveringen weergeven

Meer Nederlandse nieuws en politiekpodcasts

Meer internationale nieuws en politiekpodcasts

Meer BNR Nieuws Radio Podcasts

Kies een categorie